Teknoloji

Yeni fotoğraf AirPods 3 tasarımıyla ilgili iddiaları doğruluyor

airpods 3

Apple’ın standart AirPods tasarımında değişikliğe gideceğine dair haberler uzun süredir etrafta dolaşıyordu. AirPods 3 olarak anılan yeni neslin görsel bakımdan AirPods Pro‘ya benzeyeceği iddiası da daha önce dile getirilmişti. İnternete sızan ve AirPods 3’e air olduğu söylenen bir fotoğraf, bu iddiayı doğruluyor.

Kulaklık topuzlarına dikkatle bakıldığında AirPods Pro ile hemen hemen aynı tasarımın tercih edildiği görülüyor. Çıkarılabilir kulak uçları, kulaklık çubuğu üzerinden kontrol imkanı ve konforu artıran basınç ekolayzırları mevcut AirPods Pro ile aynı görünüyor. Ancak taşıma kutusuna bakıldığında işler değişiyor. Kutunun AirPods Pro’nunki kadar geniş olmadığı, anca ikinci nesil AirPods’un uzun kutusundan daha geniş olduğu fark ediliyor.

AirPods 3’ün tasarımı AirPods Pro’ya benzer olsa da, bu kulaklığın özelliklerinin de AirPods Pro’ya benzeyeceği anlamına gelmiyor. Pil ömrünün ikinci nesle kıyasla uzaması ve yeni işlemcinin varlığı gibi yeniliklerden bahsediliyor.

Aktif gürültü engelleme özelliğinin varlığı konusunda ise farklı iddialar söz konusu. Kimi kaynaklar bu özelliğin olmayacağını iddia ederken, bazı kaynaklar da AirPods 3’ün aktif gürültü engelleme özelliği sunacağını belirtiyor. Uzamsal ses özelliği konusunda da aynı kafa karışıklığı mevcut.

AirPods 3 tanıtımı ve çıkışı için oklar mart ayını işaret ediyor. Çıkış tarihinden bağımsız olarak Apple’ın standart AirPods için planladığı değişikliklerin önemli olduğu rahatlıkla söylenebilir. Bazı AirPods Pro özelliklerini daha uygun fiyatla sunmak, AirPods’a yönelik ilgiyi canlandırma potansiyeli taşıyor.

İLGİLİ HABERLER