Teknoloji

AirPods 3. Nesil için Lightning Şarj Kutusu ile 200 TL tasarruf imkanı var

airpods 3. nesil

Apple, 7 Eylül etkinliğinden sonra Apple online mağazanın yeniden açılmasıyla birlikte AirPods 3. Nesil için yeni bir seçenek sunuyor.

Pro olmayan bu üçüncü nesil AirPods kulaklıkları MagSafe Şarj Kutusu yerine Lightning Şarj Kutusu ile de satın almanız mümkün oluyor. Yani şarj kutusunda kablosuz şarj özelliği bulunmayan versiyonu da tercih edebilirsiniz. AirPods 3. Nesil için Lightning Şarj Kutusu 3.999 TL’ye satılırken MagSafe Şarj Kutusu barındıran versiyon için 4.199 TL isteniyor.

Apple daha önce AirPods 2. Nesil için benzer bir şekilde kablosuz şarj özellikli olan ve olmayan şarj kutusu seçenekleri sunuyordu. Oradaki fiyat farkı buradakine göre biraz daha yüksekti. Şu anda 2. nesil kablosuz kulaklıklar yine satışta, ancak sadece Lightning Şarj Kutusu ile satılıyor, yani kablosuz şarj özelliği yok.

AirPods 3. Nesil için hangi şarj kutusunu seçmelisiniz?

Günümüz şartlarında 200 TL’lik bir fark çok fazla görünmüyor. Daha fazla rahatlık isteyenler ve elinde kablosuz şarj cihazı bulunanlar için MagSafe özellikli şarj kutusunu tercih etmek yerinde olacaktır. Ancak kabloya bağlı olanlar ve elinde bir kablosuz şarj aksesuarı bulunmayanlar için 200 TL’den tasarruf etmek mümkün görünüyor. Apple, size en uygun şarj kutusunun hangisi olduğu konusunda AirPods 3. Nesil satış sayfasında fikir veriyor, aşağıdaki ifadeleri kullanıyor:

MagSafe Şarj Kutusu ve Lightning Şarj Kutusu birçok ortak özelliğe sahip. Her ikisi de AirPods’unuza 30 saate kadar dinleme süresi sağlıyor ve her ikisi de IPX4 suya dayanıklılık derecesine sahip. Yani yağmura ve tere karşı dayanıklılar.

Aralarındaki tek fark şarj edilme biçimleri. İki şarj kutusu da Lightning konnektörüyle şarj edilebiliyor. MagSafe Şarj Kutusu ayrıca MagSafe Şarj Aygıtı ve diğer kablosuz şarj aygıtlarıyla da uyumlu olduğu için kablosuz şarj deneyimini daha da kolaylaştırıyor.

İLGİLİ HABERLER