Teknoloji

AirPods 3 için Türkiye’de ön sipariş alımları başladı

airpods 3

Apple’ın 18 Ekim’deki etkinliğinde duyurusunu gerçekleştirdiği AirPods 3, diğer bir deyişle 3. nesil AirPods Türkiye’de ön siparişe sunuldu. 1999 TL’lik fiyat etiketine sahip olan tam kablosuz kulaklığın 17 Kasım’da piyasaya sunulacağı bilgisi de veriliyor.

Apple Türkiye online mağazası üzerinden AirPods 3. nesil ön siparişi yaptığınızda, teslimatlar için gelecek hafta veriliyor. Örneğin bugün İstanbul Ataşehir için bir AirPods 3 ön siparişi verdiğimizde, teslimatın 8 Kasım Pazartesi günü yapılacağı belirtiliyor. İstanbul dışı için de gelecek haftaya teslimat tarihleri, bu haberi yayına hazırladığımız sırada, veriliyor.

AirPods 3. Nesil özellikleri

H1 çipin gücünü Apple tasarımı akustik sistemle bir araya getiren 3. nesil AirPods, bilişimsel ses teknolojisini kullanarak Adaptif EQ özelliğine sahip çığır açan bir ses kalitesi sunuyor. Kullanıcılar Apple Music’te, fimlerde ve TV programlarında Dolby Atmos özellikli uzamsal ses teknolojisinden dinamik kafa izleme özelliğiyle birlikte yararlanabiliyor. Tere ve suya dayanıklı yeni AirPods 3 modelinde, müziği ve telefon aramalarını kolay ve pratik bir şekilde kontrol etmenizi sağlayan bir kuvvet sensörü bulunuyor. Daha uzun pil ömrü, altı saate kadar dinleme süresi sunuyor. Kullanışlı şarj kutusuyla toplam dinleme süresi 30 saate kadar ulaşıyor.

AirPods 3, Apple’ın belirttiğine göre, olağanüstü bir kolaylık ve ses kalitesi sunuyor. Üstelik iOS 15 ve iPadOS 15 ile kullanıcılar aşağıdaki dikkat çekici ve kullanışlı özelliklerden yararlanabiliyorlar:

  • Uzamsal ses teknolojisi ve dinamik kafa izleme özelliği sayesinde Grup Facetime aramalarındaki sesler, kişinin ekranda bulunduğu yönden geliyormuş gibi duyuluyor, böylece herkes aynı odadaymış gibi bir etki yaratılıyor.
  • Bildirimleri Seslendir özelliği; Mesajlar, Anımsatıcılar, Takvim ve aramaların yanı sıra bu API’ı kullanan tüm üçüncü taraf uygulamalardan gelen uyarılar dahil olmak üzere, Siri’nin zaman açısından duyarlı önemli bildirimleri okumasına olanak veriyor.
  • Şimdi tüm dünyadaki yüz milyonlarca iPhone, iPad ve Mac bilgisayarı kapsayan Bul ağının bir parçası olan AirPods, Bul uygulaması ve Kayıp Modu’nda yakınlık görünümünün yanı sıra ayrılma uyarıları ve sesleri sunuyor.

Bu arada AirPods 3 satın alan ve ilk kez Apple Music üyesi olacak müşteriler için Apple, altı aylık ücretsiz kullanım imkanı da sağlıyor.

İLGİLİ HABERLER