Teknoloji

AirPods 3 daha çıkmadan sahteleri piyasaya çıktı

airpods 3

Apple’ın bu yıl hem AirPods hem de AirPods Pro modellerinin yeni versiyonlarını çıkarması bekleniyor. Çıkan son haberlerde, onları mevcut nesil modellerden ayırmak için genellikle AirPods 3 ve AirPods Pro 2 olarak anılan bu gelecek nesil kablosuz kulaklıklar muhtemelen yine AirPods ve AirPods Pro adları altında satılacak. Bunların iPhone gibi her yıl güncellenen ürünler olmadığını dikkate alırsak, bunların yeni modellerinin numaralandırılmamasını mantıklı karşılayabiliriz.

İsimlendirmeyi bir kenara bırakacak olursak, AirPods 3’ün ne zaman piyasaya çıkacağına dair bir gösterge henüz yok. Ancak Apple’ın yeni bir çift uygun fiyatlı kablosuz kulaklık üzerinde çalıştığına dair daha fazla kanıt ortaya çıktı. İlginç bir şekilde, Çin kaynaklı bazı kalpazanlar, Apple daha gerçek ürünleri piyasaya sürmeden önce sahte AirPods 3’ü piyasaya sürmeye başladılar. Her ne kadar bu ürünler gerçek olmasa da, tasarımın gerçek modelle aynı veya ona yakın olduğuna inanılıyor.

AirPods taklitleri yeni bir şey değil. Yıllardır piyasadalar ve bu taklitler o kadar iyi görünüyor ki, AirPods ve AirPods Pro’yu yetkisiz satıcılardan alan müşterilerin, orijinal yerine sahte ürün satın almamaya çok dikkat etmeleri gerekiyor.

Çevrimiçi videolarda görünen AirPods 3 ile bunları karşılaştıracak orijinal bir ürün henüz yok. Ancak aşağıda görülen ve tasarımının beklenen AirPods ile aynı olduğuna inanılan kablosuz kulaklık, Apple’ın şu anda sattığı AirPods Pro’ya çok benziyor. Güvenilir bir kaynaktan birkaç hafta önce yapılan bir sızıntı, bize yeni AirPods 3 olduğu öne sürülen cihazın görüntülerini göstermişti:

Çeşitli söylentiler, Apple’ın yakında çıkması beklenen AirPods 3 modeli için Pro tasarımını benimsediğini öne sürüyor. Kulaklıklar, Pro modelleri gibi daha küçük bir gövdeye sahip olacak. Şarj kutusu, orijinal AirPods’un şarj kutusu kadar uzun olmayacak, ancak AirPods Pro şarj kutusu gibi daha geniş olacak. Pro kulaklıkların aksine, yeni AirPods 3 çıkarılabilir silikon uçlara sahip olmayacak ve aktif gürültü engellemeyi desteklemeyecek.

https://twitter.com/duanrui1205/status/1380174623828897797?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1380174623828897797%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fbgr.com%2F2021%2F04%2F09%2Ffake-airpods-3-launched-before-real-product%2F

İlk olarak Çin’de TikTok’ta yayınlanan yukarıdaki video klip, daha önceki AirPods 3 sızıntılarından yola çıkarak doğru olduğunu varsaydığımız, gerçek olmasını beklediğimiz ürüne oldukça benzeyen AirPods 3 çakmalarını gösteriyor.

Bu sahte AirPods 3’leri kimin ürettiği, bunların nerede satıldıkları veya ne kadara mal oldukları belli değil. Bu sahte ürünleri üreten şirket, muhtemelen tasarım için bir tür içeriden bilgiye erişebiliyordu ya da sadece müşterileri kandırmak için sızıntılara güveniyorlar.

Aslında Çin’de ortaya çıkan bu sahte AirPods 3, orijinal ürünün yakında çıkacağının bir göstergesi olmayabilir. Yeni AirPods kulaklıkların bu baharda çıkması beklenirken, Apple ürünleri söz konusu olduğunda bilgilerine güvenilen bir kaynak olan Ming-Chi Kuo, geçtiğimiz günlerde yeni AirPods kulaklıkların seri üretimine 2021’in üçüncü çeyreğine kadar başlanmayacağını söylemişti.

Birinci nesil AirPods 2016 yılının sonlarında doğru piyasaya sürülmüştü. İkinci nesil model ise Mart 2019’un ortalarında satışa çıkmıştı. AirPods Pro ise Ekim 2019 sonlarına doğru yurt dışında satışa çıkmış, yaklaşık bir ay sonra da ülkemize gelmişti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER