Teknoloji

AirDrop’a cevap niteliğindeki Android özelliği Chrome’da da çalışacak

google android 14

Android’in yakında beklenen AirDrop benzeri paylaşım özelliği Nearby Share (Nearby Sharing), yani Yakındakilerle Paylaşım diğer çeşitli platformlarda Chrome’a da gelebilir. Bu özellik Android kullanıcılarının diğer cihazlarla, tıpkı AirDrop’un macOS ve iOS cihazları arasında çalışmasına benzer şekilde fotoğraf, bağlantı ve diğer dosyaları paylaşmasına izin veriyor. Söz konusu özellik Chrome OS Canary derlemelerinin en son versiyonunda görülüyor.

Android’in AirDrop’a cevabı olarak nitelendirilen ve başlangıçta “Fast Share”, yani “Hızlı Paylaşım” olarak adlandırılan bu özellik bir yılı aşkın zamandır geliştiriliyordu. Google Play üzerinden dağıtıma sunulması bekleniyor. Koddaki referanslar da sadece mobil Android cihazları üzerinden çalışmayacağını, aynı zamanda Google’ın Chrome internet tarayıcısının yüklü olduğu diğer bilgisayarlarda da kullanılacağını gösteriyor.

XDA Developers tarafından bu yılın başlarında yayınlanan bir video, Nearby Share/Sharing özelliğinin Android’in hızlı ayarlar menüsüne eklendiğini gösteriyordu. Bu özelliğin en iyi şekilde, dosyaları paylaşacak cihazların birbirine yarım metre kadar yakın tutulmasıyla birlikte gerçekleştiği görülüyordu.

Nearby Share özelliğinin ne zaman resmi olarak sunulacağı bilinmiyor. Ancak hakkındaki dedikoduların ilk kez çıktığı zamanı dikkate alırsak, fazla beklemeyeceğiz gibi görünüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER