Teknoloji

Air tarzında MacBook Pro 2012’nin ikinci çeyreğinde çıkabilir

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple’ın 15 inç’lik ultra ince MacBook Pro dizüstü bilgisayar çıkaracağına dair dedikodular bir süredir ortada dolaşıyor. En son haberlere göre bu dizüstü bilgisayarın üretimine önümüzdeki mart ayında başlanabilir. Söz konusu modelin daha büyük bir MacBook Air veya yeniden tasarlanmış bir MacBook Pro olabileceği düşünülüyor. DigiTimes’ın kaynaklarından aldığı bilgilere göre bu yeni modelde DVD sürücü bulunmayacak.

İçeriden gelen bilgilere göre Apple 15 inç’lik ultra ince modelin üretimi için gerekli olan parçaları küçük hacimler hâlinde toplamaya başladı. Bu da Apple’ın MacBook Pro için Air tarzı bir güncelleme planladığı dedikodularını destekliyor. Aslında Apple’ın yeni modeli yıl sonuna kadar yetiştireceğine dair söylentiler de dolaşıyordu, ancak ekim ayı sonunda MacBook Pro serisinde yapılmış olan güncelleme bu ihtimâli düşürüyor. Sonuç olarak yenilenmiş modelin bu yıl olduğu gibi gelecek yılın birinci çeyreği sonunda veya ikinci çeyreği başında gelmesi daha büyük ihtimâl taşıyor.

15 inç’lik MacBook Pro modeline ek olarak Apple’ın optik sürücü barındırmayan 17 inç’lik bir model daha geliştirmekte olduğuna inanılıyor. Şirketin MacBook Air’de yer verdiği SSD sürücüleri tüm ürün gamına yaymayı planladığı, böylelikle HDD kullanımından vazgeçeceği de geleceğe yönelik tahminler arasında bulunuyor.

İlgili – DigiTimes

İLGİLİ HABERLER