Teknoloji

Ahmedinejad uzaya çıkan ilk İranlı olmak istiyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

İran’ın uzay programı son günlerin en ilgi çekici konularından biri olmaya devam ediyor. Uzaya maymun gönderme testinin başarıyla tamamlanmasının ardından İran’ın uzay çalışmaları konusunda kaydettiği ilerlemeler Tahran’da düzenlenen bir etkinlikte sergilendi. Etkinlikte konuşan İran Cumhurbaşkanı Mahmut Ahmedinejad uzaya çıkan ilk İranlı olmak istediğini ve bu konuda fedakarlık yapmaya hazır olduğunu dile getirdi.

ahmedinejad-uzay-050213

Ahmedinejad kendisini ülkenin bilim adamlarına feda etmeye ve bunu gerçekleştiren ilk İranlı olmaya hazır olduğunu belirtti. Cumhurbaşkanı uzaya canlı varlıklar göndermenin İran’ın uzun yıllardır süren çabasının ve İranlı bilim adamlarının adanmışlığının bir sonucu olduğunu sözlerine ekledi. Ahmedinejad’ın bu arzusunda ne denli ciddi olduğuysa şimdilik belirsiz. İran’ın uzay programıysa Batılı devletler tarafından kaygıyla izleniyor. İran’ın bu alanda kaydedeceği ilerlemeleri uzun menzilli balistik füzelerin yapımında kullanmasından endişe ediliyor.

Ahmedinejad 2020 itibariyle uzaya astronot gönderme, 2025’teyse Ay’a ayak basma yönündeki hedeflerini daha önceden açıklamıştı. Ülkenin bu amaç doğrultusunda nasıl aşamalar kaydettiğiyse şu an için pek de iyi bilinmiyor. Bu konuda fazlasıyla ketum olan İranlı yetkililerin paylaşılan bilgilerde de kamuoyunu yanılttığı yönündeki şüpheler geçtiğimiz günlerde gündeme gelmişti.

İlgili >> Reuters, IRNA

İLGİLİ HABERLER