Teknoloji

Ahmed Mohamed Google Bilim Fuarı’nda Sergey Brin ile bir araya geldi

ahmed-mohamed-sergey-brin-google-bilim-fuari-220915

Geçtiğimiz hafta yanlışlıkla, veya kötü niyet sonucunda, tutuklanan 14 yaşındaki Amerikan öğrenci Ahmed Mohamed, başına gelenlerin ardından büyük üne kavuşmuş ve ABD Başkanı Barack Obama, eski ABD Dışişleri Bakanı ve şimdinin ABD Başkanlığı aday adayı Hillary Clinton ve Facebook CEO’su Mark Zuckerberg’den destek mesajları almıştı.

Mohamed, son olarak geleneksel Google Bilim Fuarı’na katılarak internet devinin kurucularından Sergey Brin ile bir araya geldi. Etkinliğe geçtiğimiz hafta Google tarafından davet edilen Ahmed Mohamed, diğer katılımcılar tarafından oldukça sıcak biçimde karşılandı.

Google Bilim Fuarı’nda jüri heyetinin başkanı olan Scientific American dergisinin genel yayın yönetmeni Mariette DiChristina, Ahmed Mohamed’in etkinliğe katılmasının bilimle uğraşan gençlerin desteklenmesi ve cesaretlendirilmesi için önemli olduğunu belirtti. DiChristina, Ahmed Mohamed gibi genç bilim adamlarının ve mucitlerinin güçlendirilmeleri ve cesaretlendirilmeleri gerektiğini sözlerine ekledi.

Google Bilim Fuarı’nın bu yılki kazananlarından biri olan Olivia Hallisey, Ebola’nın teşhisi için ucuz bir yöntem geliştirirken, Deepika Kurup suyun temizlenmesi için güneş enerjisiyle çalışan bir gümüş çözümü hazırladı. On binlerce dolarlık ödülün dağıtıldığı Google Bilim Fuarı, pek çok genç bilim adamına da burs imkanlarının kapılarını açtı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER