EğlenceManşetler

Agent Dash Android Uygulama İncelemesi

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Mobil oyun dünyasına baktığımız zaman bazı oyunların, diğerlerine nazaran fazlasıyla ön plana çıktıklarını rahatlıkla görebiliyoruz. Ön plana çıkan bu oyunlar kitlelerin beğenisini kazanmakla sınırlı kalmayıp, yeni oyunlar için de ilham kaynağı oluyorlar. Angry Birds ve Temple Run bu kategoride akla ilk gelen oyunlar hiç kuşkusuz. Özellikle Temple Run, oyun yapısı itibariyle hem iOS’te hem de Android’de birçok oyuna ilham vermiş durumda. Bu oyunlardan biri de her iki platformda da bulunan Agent Dash. Oyun yapısı itibariyle Temple Run ile büyük benzerlikler bulunsa da, araya farklı noktalarında serpiştirildiğini daha başlangıç safhasında söylemek gerek.

Agent Dash’in ana karakteri hiç de şaşırtıcı olmayan bir biçimde Agent Dash adını taşımakta. Agent Dash, Temple Run’dakine benzer bir dekor içinde orman içinde mümkün olduğunca ilerlemeye çalışırken, bir yandan da önüne çıkan engellere takılmamak için çaba göstermek zorunda. Agent Dash ile Temple Run arasındaki farklı noktaların ikisinden hemen bahsetmek gerekiyor. Agent Dash’te Temple Run’dakinin aksine bir engele takıldığınız zaman koşunuz sona eriyor. Bir diğer farklılık ise, Temple Run’ın aksine arkadan kovalayan kimsenin olmaması. Karakterlerimizin bir noktadan sonra karşılarına çıkan engellere karşı silah kullanma yetki ve yeteneğine de sahip olduğunu belirtelim.

Agent Dash’in koşu esnasında topladığı mücevherlerin de oyun içinde ayrı bir önemi bulunuyor. Bu mücevherler sayesinde oyun içi performansı arttıracak tek kullanımlık araçlar almak mümkün hale geliyor. Bu mücevherler dilendiği takdirde oyundaki yeni karakterleri açmak adına da kullanılabiliyor. Oyun esnasında yeteri kadar mücevher toplayamayan fakat bu ekstralardan faydalanmak isteyen oyuncular için oyun içi satın alma özelliğinin de mevcut olduğunu belirtelim.

Oyunun kontrollerine gelince bu durumun biraz da sahip olunan Android cihaz ile ilgili olduğunun altını çizmek gerekiyor. Özellikle bu tarz grafik içeren oyunlarda cihazın donanımı daha önemli hale geliyor. Ancak, oyunun kontrollerinin son derece basit olduğunu belirtmek gerek. Gereken yerlerde sağa, sola, yukarıya ve aşağıya doğru kaydırma hamleleri yaparak Agent Dash’i yönlendirmek mümkün. Zamanlamanın mühim olduğunun da yeniden altını çizelim. Sosyal ağlar ile bağlantı da günümüzde oyunlar için önemli bir nokta ve bu doğrultuda Facebook bağlantısı da Agent Dash’te yer alıyor.

Agent Dash, hem iOS hem de Android’de ücretsiz olarak indirilebiliyor. Oyun yapısı itibariyle birçok muadili olsa da, çıkış noktası olan Temple Run’ın üstüne koydukları ile muadillerinden ayrı bir yeri hak eden oyunu, türünün severleri rahatlıkla indirebilirler.

İlgili >> Google Play

İLGİLİ HABERLER