Eğlence

Age of Empires 4 duyuruldu, ilk fragman yayınlandı

age of empires 4Age of Empires, oyun dünyasının efsaneleri arasında yer alıyor. 2005’te yayınlanan Age of Empires 3’ten beri yeni bir oyun bekleyen hayranlar, sonunda muratlarına eriyor. Microsoft, serinin yeni oyunu üzerinde çalışmaların başladığını resmen açıkladı. Age of Empires 4 adını taşıyan oyunun ilk fragmanı da yayınlandı.

Microsoft şimdilik oyunun çıkış zamanı hakkında bilgi vermedi. Fragmanda da oyun hakkında somut bir ipucu bulunmuyor. Yine de, eski savaşları temel alarak hazırlanmış konsept görüntüleri barındıran fragman bile serinin hayranlarını heyecanlandırmaya yetti.

Age of Empires serisinin ilk oyunu 1997’de yayınlanmıştı. Gerçek zamanlı bir strateji oyunu olan ilk Age of Empires’ın altında Ensemble Studios imzası bulunuyordu. Oyuncular, askerlerini Taş Devri’nden alıp Klasik döneme kadar getiriyordu. Serinin 1999’da yayınlanan ikinci oyununda ise macera Orta Çağ’da geçiyordu. 2005’te yayınlanan Age of Empires 3 ise koloni dönemine odaklanmış ve oyun deneyiminde bazı değişiklikleri beraberinde getirmişti. 2011’de çıkan ve çizgi film benzeri bir tasarıma sahip olan Age of Empires Online ise seri için bir tür ara oyun niteliği taşıyor.

Age of Empires 4 öncesinde Age of Empries: Definitive Edition gelecek

Age of Empires 4’ün hangi dönemde geçeceği bilinmese de, oyunu geliştiren Relic Entertainment’ın seriye geleneksel yaklaşmayı tercih ettiği biliniyor. Oyuncular, serinin dördüncü oyunundan önce ilk oyunun 4K versiyonu olan Age of Empires: Definitive Edition ile tanışacak. Age of Empires: Definitive Edition, 19 Ekimde Windows Mağaza üzerinden Windows 10 kullanıcılarıyla buluşacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER