Teknoloji

Aether kriptolanmış dağıtım ağının geliştiricisi Burak Nehbit Google’dan iş teklifi aldı

İçerik paylaşım ağı Aether’ın 23 yaşındaki geliştiricisi Burak Nehbit, Google’ın iş teklifini kabul etti. Tasarım alanında kariyer yapan ve 2011 sonbaharından beri New York’ta yaşayan Nehbit, geçtiğimiz haftasonunda Twitter hesabı üzerinden bu gelişmeyi duyurdu.

youtube-logo-siyah-beyaz-270114Nehbit, The Verge sitesine verdiği demeçte Aether’ın geliştirme çalışmalarını devam ettirme konusunda niyetli olduğunu söyledi. Tabii ki, bu çalışmalar Nehbit’in Mountain View şirketi için harcamakla yükümlü olduğu mesaiden arta kalan zamanlarda gerçekleşecek.

Nehbit’in tasarımını ve kodlamasını tek başına gerçekleştirdiği kriptolanmış içerik dağıtım ağı hem Google hem de Facebook’un ilgisini çekmiş, O’nun söylediğine göre her iki şirketten de iş teklifleri gelmiş.

Eric Schmidt geçtiğimiz günlerde şifreleme sayesinde dünyanın birçok probleminin çözüleceğini söylemişti. Ancak Nehbit’in Google’da rolü şimdiye kadar üzerinde çalıştıklarından çok daha farklı olabilir. Kendisi YouTube’un kullanıcı deneyimi tasarım ekibinin bir parçası olacak; arkada olan bitenden çok kullanıcıya gösterilenden sorumlu olacak.

Aether’ın 1.1 versiyonu ise çok yakında çıkacak. Bu sürümle birlikte uygulama daha iyi çalışır ve performans gösterir hâle gelecek. Nehbit’in Google’daki mesaisine bağlı olarak güncelleme ve geliştirme çalışmaları da sürecek.

İlgili >> Twitter (@nehbit)

İLGİLİ HABERLER