Teknoloji

AdultFriendFinder’a düzenlenen siber saldırı 339 milyon hesabı tehlikeyle karşı karşıya bıraktı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

adultfriendfinderBüyük ölçekli veri sızıntılarına son yıllarda sıklıkla rastlanıyor. Ancak yaşanan yeni bir veri sızıntısı, ölçeği itibarıyla, yaşanan pek çok sızıntıyı geride bırakacak cinsten. Leaked Source’ta yer alan habere göre, Friend Finder Network’e karşı gerçekleştirilen siber saldırı 412 milyondan fazla kullanıcı hesabını tehlikeye attı. Söz konusu hesaplardan 339 milyonunun cinsel partner bulduğu AdultFriendFinder sitesine ait olduğu belirtildi. 62 milyon Cams.com ve 7 milyon Penthouse kullanıcısının da saldırıdan etkilenmiş olabileceği ifade edildi. Sızan verilerin 20 yıllık bir dönemi kapsadığı öğrenildi. Boyut itibarıyla Friend Finder Network sızıntısı, 360 milyon hesabın açığa çıktı MySpace sızıntısından daha etkili gibi görünüyor.

İnternete sızan verilerin içinde bazı hassas bilgilerin de bulunduğu belirtiliyor. Kullanıcı isimleri, satın alma geçmişi, internet adresleri ve bazı şifrelerin sızıntıyla ortaya çıktığı ifade edildi. ZDNet sitesi bazı hesapların gerçekliğinin doğrulandığını açıkladı.

Friend Finder Network, yaşananları direkt biçimde doğrulamadı. Ancak yapılan açıklamada potansiyel güvenlik açıkları konusunda çeşitli ihbarların ulaştığı belirtildi. Şirket, kodundaki açığı kapattığını ve inceleme için “doğru iş ortakları”ndan yadım aldığını belirtmeyi ihmal etmedi. Penthouse ise durumdan haberdar olduğunu ve çözüm yollarını görmek için detaylı bir raporun beklendiğini duyurdu.

AdultFriendFinder verilerinin sızması şantaja kadar uzanan problemlere yol açabilir

İnternete sızan verilerin alışverişte kullanılması pek olası görünmüyor. Ancak sızan verilerin kaynağının AdultFriendFinder olması, bilgileri sızan kişileri şantaja kadar uzanan tehditlere maruz bırakabilir.

İLGİLİ HABERLER