Teknoloji

Adobe’nin web üzerinden Photoshop hizmeti artık genel erişime açık

photoshop web

Adobe, yaklaşık iki yıllık beta sürecinin ardından web üzerinden Photoshop hizmetini genel erişime açtı. Şirketin masaüstü fotoğraf düzenleme uygulamasının basitleştirilmiş bir çevrimiçi versiyonu olan bu hizmet, 27 Eylül Çarşamba gününden itibaren kullanıcılara sunuluyor. Adobe’nin The Verge ile paylaştığı bilgilere göre, web üzerinden Photoshop hizmeti, masaüstü Photoshop sürümü için yakın zamanda çıkan popüler Generative Fill ve Generative Expand araçları ile birlikte geliyor.

Adobe’nin Firefly generative AI modeli tarafından desteklenen bu özellikler, ticari kullanım için uygun olup, kullanıcılara bir görüntüye hızla ekleme yapma, görüntüden çıkarma veya metin tabanlı açıklamalar kullanarak görüntüyü genişletme imkanı tanıyor. Bu işlemler, orijinal görüntünün aydınlatma koşulları ve perspektifi ile eşleşecek şekilde, 100’den fazla dilde gerçekleştirilebiliyor.

Generative Fill ve Expand araçları ile Adobe Photoshop web sürümü

Web üzerinden Photoshop, masaüstü sürümünün en çok kullanılan araçlarını, yeniden tasarlanmış bir düzen ile sunuyor ve bu sayede yeni Photoshop kullanıcılarına daha “akıcı” bir kullanıcı deneyimi sağlıyor. Bu, masaüstü Photoshop uygulamasına daha önce bu yıl eklenen Bağlamsal Görev Çubuğu özelliğini de içeriyor. Bu özellik, iş akışınızdaki en ilgili adımları öneriyor.

photoshop web

Benzer iş akışlarını paylaşan nesneleri seçme ve görüntüleri düzenleme gibi araçlar, araç çubuğunda bir araya getirilip gruplandırılmış, böylece yazılım daha kolay gezilebilir hale getirilmiştir. Bu görünüm, masaüstü sürümündeki Photoshop kullanıcı arayüzünün görünümünü tercih eden deneyimli yaratıcılar için devre dışı bırakılabilir. Adobe yama aracı, kalem aracı, akıllı nesne desteği, çokgen kement ve daha fazlası gibi masaüstü özelliklerin yakında ekleneceğini belirtiyor.

Web üzerinden Photoshop ayrıca, kullanıcıların diğerlerini projelerde işbirliği yapmaya davet etmelerini ve aktif bir Photoshop aboneliği olmayanların dosyalara göz atıp yorum yapmalarını sağlıyor.

Web tabanlı Photoshop hizmeti, tüm Photoshop ücretli planlarının bir parçası olarak sunuluyor (ayda $9.99’dan başlayan fiyatlarla) ve başlangıçta ücretsiz olarak kullanılamayacak. Adobe, web için Photoshop deneyiminin “freemium” versiyonunu test etmeye, web için Photoshop’un başlangıç beta sürümünün 2021’deki çıkışından sonra geçen yıl Haziran ayında başladı.

Adobe, servisin ücretsiz bir versiyonunu sunmayı umduğunu daha önce belirtmişti. Ancak, Adobe’nin dijital medya kıdemli başkan yardımcısı Ashley Still, The Verge sitesine, yaratıcı yazılım devinin “freemium bir teklif için hemen planları olmadığını” ve yeni kullanıcıların Adobe’nin web sitesindeki “ücretsiz interaktif demos ve uygulama içi eğitimler” aracılığıyla web üzerinden Photoshop’u kontrol edebileceğini belirtti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER