EğlenceManşetler

Adobe’nin Premiere Pro güncellemeleri ve yeni uygulamalar yapımcıları çok mutlu edecek

adobe-premiere-pro-lumetri-color-090415

Adobe NAB video konferansından hemen önce ürünleri için sunacağı değişiklikler hakkında bilgi verdi. Bir animasyon aracı, yeni bir mobil uygulama ve Premiere Pro için sunulacak çeşitli güncellemeler Adobe’nin yaptığı duyurular arasında bulunuyor.

Yeniliklerin başında Premiere’e eklenen ve videolarda renk düzeltme işini Lightroom’un fotoğraflarda yaptığı renk düzeltme işlemi gibi basit hâle getiren yeni bir panel bulunuyor. Lumetri Color olarak adlandırılan bu yeni panel Lightroom’daki düzeltme araçlarına görünüm ve işleyiş bakımından epey benziyor. Kaydırgaçları sola veya sağa kaydırarak parlak bölgeleri veya gölgeleri kaydedebilir, renklerin tonlarını ve doygunluklarını ayarlayabilir, fotoğraflarınızı keskinleştirip aydınlatabilirsiniz. Kavisler ve temel derecelendirme araçları da mevcut.

Lumetri Color özel renklendirme araçlarının yerini almayacak, hatta Magic Bullet Looks gibi eklentiler de bu yeni araçla birlikte yok olmayacak. Yine de, The Verge sitesinin belirttiğine göre, Lumetri Color sayesinde uygulamanın mevcut renk araçlarına göre dramatik bir iyileşme sağlanacak. Adobe, uzun zamandır Premiere’deki renk düzeltme araçlarının Lightroom’daki kadar kolay çalışması için bir sürü isteğin geldiğini, en sonunda bu isteklere cevap verildiğini dile getiriyor.

adobe-project-candy-090415 - Copy
Project Candy

 

Renk paneli bir diğer özel yenilikle birlikte geliyor. Adobe, Project Candy adını yaşıyan, bir fotoğraf çeken, bunun renk düzenini analiz eden ve daha sonra bunu fotoğraf veya videoya filtre gibi uygulayan yeni bir iPhone uygulaması üzerinde çalışıyor. Sevdiğiniz tonları barındıran bir sahnenin fotoğrafını çekebilir, daha sonra Adobe’nin başka bir fotoğrafa veya videoya aynı etkiyi yansıtması için işleri otomatik olarak ayarlamasını sağlayabilirsiniz. Candy’nin filtreleri After Effects veya Premiere Clip mobil uygulamasında da çalışacak.

Premiere Pro’ya eklenen bir diğer ilgi çekici özellik video editörlerinin korkudan sinmesine neden olacak. Time Tuner olarak adlandırılan bu özellik, Adobe’nin söylediğine göre bir video projesinin yüzde 10 kısaltılması veya uzatılmasını sağlıyor. Bu özellik daha çok TV kanalları için düşünüldü, programın veya dizinin hızlandırılarak kısaltılması sayesinde reklamlara daha fazla alan açılabilecek.

Character Animator
Character Animator

Ayrıca Adobe Character Animator aracının yaklaşan ön gösterim versiyonunu da gösterdi. Yeni bir masaüstü uygulaması olan ve geçen yıl ilk kez Animal adıyla gösterimi yapılan Character Animator adından da anlaşılacağı üzere çizgi film karakterlerinin animasyonunu kolaylaştırmayı hedefliyor. Uygulama temel karakter sanatının başka uygulamalardan çekilmesini, daha sonra da bunun kendisi tarafından, bir aktörün web kamerası üzerinden yakalanan hareketlerini temel alarak animasyon hâline getirmesini sağlıyor. Oluşturulan karakter aktör konuştukça konuşuyor, onun hareketlerini tekrarlıyor.

Adobe bu yeni araçları tanıtmanın yanı sıra After Effects, Audition, SpeedGrade ve bunun gibi mevcut araçlarına dair güncellemeleri de duyurdu. Ne var ki, bu yenilikleri kullanmak için biraz beklemek gerekecek. Adobe’nin duyurusunu gerçekleştirdiği işlevleri ve özellikleri ilkbahar sonu veya yaz başında sunması bekleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER