Teknoloji

Adobe’den iPad’de Flash desteğinin yokluğuna dair yorumlar

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Adobe’nin Flash’ı iPhone’a sokma çabaları Steve Jobs’un bu telefonu tanıttığı 2007 senesinden beri başarıya ulaşmış değil. Görünen o ki, iPhone işletim sistemi iPad’e de girince tansiyon biraz daha yükselecek gibi. Steve Jobs’un iPad’in internet tarayıcısı sunumunda tarayıcının Flash platformunu desteklemediği göze çarpmıştı. Adobe Flash Platform blogunda konuyla ilgili bir yazı yer aldı.

Yazıda Apple’ın hem içerik yayıncılarını hem de tüketicileri kısıtlamaya devam ettiği belirtiliyor. Birçok e-kitap okuyucusu ePub dosya formatını desteklerken Apple’ın içerik koruma teknolojisi iPad kullanıcılarının ePub formatlı e-kitapları okumasına engel olacak. Flash desteği olmadan da iPad kullanıcıları gerçek bir web deneyimi yaşayamayacak. İnternet genelindeki oyunların yüzde 70’i, videoların ise yüzde 75’i Flash tabanlı olduğu blog yazısında geçen ayrıntılar arasında.

Adobe’nin Open Screen Project girişimi Flash platformunu her türlü cihaza getirmeyi amaçlıyor. 600 MHz hızında çalışan ARM Cortex-A8 tabanlı TI OMAP 33 işlemcisine sahip Nokia N900 Flash 9’u çalıştırabiliyor ve yine aynı işlemciye sahip Palm Pre de webOS 1.4 sürümü çıktığında Flash 10.1 tabanlı uygulamaları çalıştırıyor olacak. 1 GHz hızında çalışan, çift çekirdekli Cortex A9 tabanlı A4 yongasının bulunduğu iPad’in Flash ile bir sorun yaşamasını herhalde beklemezsiniz.

İlgili – Adobe Flash Blog

İLGİLİ HABERLER