Teknoloji

Adobe’den içinde Photoshop Touch’ı da barındıran iPad ve Android tablet odaklı uygulamalar paketi

Adobe, iPad ve Android tabletleri üzerinde üretkenliği ve paylaşımı arttırmayı amaçlayan bulut tabanlı girişiminin parçası olan altı yeni uygulamayı duyurdu. Bu altı uygulamanın gözdesi ise Photoshop Touch. Bu uygulama, Photoshop’un görüntü düzenleme alanındaki gücünü tablet cihazlara taşıyor.

Adobe Collage uygulaması fotoğrafların cihaza aktarılmasına ve kolajların oluşturulmasına olanak sağlıyor. Adobe Debut ise Creative Suite dosyaları için bir sunum yazılımı gibi çalışıyor. Adobe Ideas vektör tabanlı çizimler için idealken, Adobe Kuler renk tema üretimi, Adobe Proto ise web site ve mobil uygulama prototipleme işleri için ideal. Her bir uygulama 9.99$’lık fiyat etiketine sahip olacak ve ilk olarak gelecek haftadan itibaren Android platformuna özel sürümler yayınlanacak. iPad versiyonlarının ise 2012’nin başında çıkması bekleniyor. Bu, iPad 3’ün çıkışını bulabilir.

Her bir uygulama Adobe’nin Creative Cloud servisine entegre şekilde çalışacak. Bu da şirketin masaüstü ve mobil uygılamalarının içerik paylaşımı ve senkronizasyonu gerçekleştirebileceği anlamına geliyor. Facebook ve Google arama motoruyla entegrasyon da uygulamaları terketmeden içerik alma ve paylaşma işlevini mümkün kılacak.

İlgili – Adobe

İLGİLİ HABERLER