Teknoloji

Adobe’den Final Cut Pro’yu bırakıp Premiere Pro’yu seçenlere yüzde 50 indirim

Adobe hayalkırıklığına uğramış Apple Final Cut Pro X kullanıcılarını kendisine çekmek için bu haftanın başından itibaren video destekli bir tanıtım kampanyasına başlamıştı. Şirket işi biraz daha ileri götürerek Apple’ın video düzenleme yazılımını bırakıp kendi çözümü Premiere Pro’yu kullanmaya başlayacaklara bir indirim sunuyor, üstelik yüzde 50 oranında büyük bir indirim. Final Cut Pro veya Avid Media Composer’ı satın almış olanları, Adobe CS5.5 Production Premium veya Premiere Pro CS5.5’i satın aldıklarında fiyatın yarısından tasarruf etmiş olacak.

Adobe’nin profesyonel video ve sesten sorumlu başkan yardımcısı ve genel yöneticisi Jim Guerard “Video profesyonellerinin performansın zirvesinde işler çıkarmalarına ama aynı zamanda eski görüntü ve projelerini de kullanmalarına olanak sağlayacak profesyonel seviyede bir araç istediklerini duyuyoruz.” diye konuştu. Final Cut Pro X kullanıcılarının şikayetlerine atıfta bulunan yönetici, Apple’ın yeni yazılımıyla birlikte eski projelerini kullanamıyor olmalarını da hatırlattı. 

Söz konusu fırsat Adobe’nin Premiere Pro üyeliklerini, OEM paketlerin veya eğitim sürümünü kapsamasa da, Premiere Pro’nun tam sürümünden yurtdışı fiyatına göre konuşacak olursak 400$’lok bir tasarruf edilmesini sağlıyor. Her ne kadar Adobe Premiere Pro bu durumda bile Final Cut Pro X’ten yaklaşık 100$ daha pahalı olsa da, Adobe kullanıcıların memnun kalacakları düşüncesiyle aradaki farkı sorun etmeyeceklerini düşünüyor.

İlgili – Adobe

İLGİLİ HABERLER