Teknoloji

Adobe yepyeni uygulamalar ile iPad’i de Photoshop’un çalışma alanına dahil ediyor – Video

Adobe ve iPad’in bir arada anıldığı tartışmalar genellikle Flash ve HTML5 eksenli oluyor. Adobe en azından bir süreliğine bu tartışmadan uzaklaşıp yepyeni ufuklara yelken açmak istiyor. Şirket bu amaçla Photoshop işlevlerini iPad’e taşıyan çeşitli iOS uygulamalarını tanıttı.

Bu uygulamalardan ilki olan Adobe Eazel adlı çizim uygulaması kullanıcılara iPad ekranı üzerinde beş parmakla boyama yapmalarını sağlıyor. İşler bittikten sonra iPad üzerinde yapılan bu çalışma WiFi aracılığıyla Mac ya da PC’ye geri yüklenebiliyor. Adobe Nav uygulaması ise Photoshop çalışma alanındaki canlı kontrolleri ve menü çubuklarını iPad’in ekranına taşıyarak  iPad’i bir Photoshop yoldaşına çeviriyor. Son olarak Adobe Color Lava uygulaması ise iPad’i yüksek teknolojili bir renk karıştırma plaetine dönüştürüyor.

Adobe’nin tanıtmış olduğu bu üç yeni Photoshop eksenli uygulama şirketin planladığı açılımın sadece ilk halkalarını oluşturuyor. Adobe, üçüncü parti yazılımcıların Photoshop Touch programlama araçlarını kullanarak Android, BlackBerry ve iOS cihazları için yepyeni uygulamalar geliştireceklerine inanıyor. Adobe Photoshop Touch uygulama araçları Photoshop script makinesi ve geliştirilmiş bir yazılım geliştirme aracı barındırıyor, hem Mac hem de Windows platformları için özel versiyonları bulunuyor.

Eazel, Color Lava ve Nav Photoshop Touch uygulamalarının gelecek ay, 3 Mayısta yayınlanacak Adobe Creative Suite 5.5 güncellemesiyle birlikte çıkması bekleniyor. Uygulamaların fiyatlarının 1.99$ ile 4.99$ arasında değişeceği tahmin ediliyor.

Adobe’nin iPad’e özel Photoshop uygulamalarıyla ilgili ayrıntıları aşağıdaki videoda bulabilirsiniz.

Video: Photoshop CS5’in tabletlerle etkileşimi

İlgili – All Things D
İlgili – Pocket-Lint

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER