Teknoloji

Adobe ve Microsoft Photoshop’u dokunmatik ekranlarda daha iyi yapmak için çalışıyor

microsoft-surface-photoshop-touch-071014

Photoshop’u dokunmatik ekranlarla kullanmak kolay değil, ancak Adobe bu durumu değiştirmek için adım atmaya başladı. Windows 8 için dokunmatik hareketler desteklenmeye başladı; yakınlaştırma, döndürme ve kaydırma gibi işlemler çeşitli dokunmatik hareketlerle gerçekleştirilebilecek. Ayrıca Adobe üzerinde çalıştığı bazı arayüz değişiklikleriyle uygulamayı parmaklarla kullanımı daha kolay hâle getirmeyi amaçlıyor.

Adobe, Playground adı verilen bir özelliğin sunumunu da gerçekleştirdi. Photoshop içinde yeni ve sade bir görünüm özelliğini taşıyan Playground sayesinde dosya içindeki farklı katmanlar arasında parmağı sürükleyerek gezinmek mümkün oluyor. Bu görünüm içinde katmanlar seçilip hareket ettirilebiliyor.

Dokunmatik işlevler Illustrator’a da geliyor. Adobe ve Microsoft hazırladıkları bir video ile bu işlevin nasıl çalıştığını sergiliyor. Microsoft Surface’in şefi Panos Panay da yayınladığı bir blog yazısında sunulan yepyeni deneyimden bahsetti.

Söz konusu değişiklikler yalnızca Adobe’nin çabalarıyla sunulmuyor, Microsoft ile gerçekleştirilen ve sürekli gelişen işbirliğinin parçaları olarak hayata geçiriliyor. Microsoft CEO’su Satya Nadella, Adobe’nin düzenlediği etkinlikte konuştu, işbirliğinin yenilenen enerjiyle yola devam ettiğini vurguladı. Adobe Surface Pro 3 ve Windows 8 tabletler için kullanıcı deneyimini daha da artıran araçlar sunuyor, böylelikle iOS tarafında sunduğu seçeneklerle arayı biraz olsun kapatıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER