Teknoloji

Adobe ve Dropbox bulutta PDF dokümanlarını düzenlemeyi kolaylaştırıyor

 

adobe-dropbox-logo-131015

Dropbox, geçtiğimiz ilkbaharda Microsoft Office ile olan bağını güçlendirmiş ve bulutta saklanan Office dokümanlarının kolayca düzenlenmesinin önünü açmıştı. Dropbox aynı güçlü bağı şimdi de Adobe Document Cloud ile kuruyor.

Adobe Acrobat Document Cloud ve Acrobat Reader ile daha sıkı entegrasyon imkanı sağlayan Dropbox, PDF dokümanlarının bulut üzerinde hızla ve kolaylıkla düzenlenmesini mümkün kılıyor. Kullanıcılar Dropbox hesaplarını Adobe uygulamalarıyla bağladıklarında, uygulamayı terk etmeden buluttan dosya çekebilecek. Buna ek olarak, Dropbox klasörü içindeki PDF dokümanlarında yapılacak düzenlemeler de uygun Adobe uygulamaları aracılığıyla gerçekleştirilebiliyor.

Bu entegrasyon sayesinde dokümanın açılış yönteminden ve cihazdan bağımsız olarak, düzenlenen PDF dosyaları Dropbox klasöründe eş zamanlanıyor. PDF’in Dropbox’ta en çok saklanan dosya türü olduğu göz önüne alınınca artan entegrasyonun kullanıcılara daha gelişmiş üretkenlik sunduğu rahatlıkla söylenebilir.

Adobe ve Dropbox arasındaki işbirliği ilk olarak masaüstü uygulamalarında aktif hâle gelirken. iOS kullanıcıları da önümüzdeki aylardan itibaren bu imkandan faydalanmaya başlayacak. Android kullanıcılarının ise önümüzdeki yılı beklemesi gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER