Teknoblog.com – Adobe ve ARM bugün ortak bir açıklama yaparak Adobe Flash Player 10 ve Adobe AIR uygulamalarının ARM destekli mobil cihazlarda çalışması için bir işbirliği içinde olacaklarını duyurdu. Adobe bu işbirliği ile Flash ve AIR içeriğinin oynatımı sırasında mobil cihazların düşük güç tüketmesini ve videoların birçok farklı cihazda kolaylıkla çalınabilmesini amaçlıyor.
Adobe ve ARM arasındaki bu işbirliği Adobe’nin endüstri çapında yaydığı, Web’de gezinmeyi farklı birçok ekrandan mümkün hale getirmeyi amaçlayan Open Screen Project adlı girişimden doğdu.
İkilinin birlikte geliştireceği teknoloji ARM11 ve yakın bir gelecekte çıkacak olan Cortex-A serisi işlemcilerinde yer alan ARMv6 ve ARMv7 mimarilerini hedefliyor.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Katı hal bataryalar telefonlara otomobillerden 10 yıl önce gelebilir

Xiaomi Robot Süpürge 7C 30.000 Pa emiş gücüne ulaşıyor

Lenovo 1,2 kg’lık Yoga Air 14’e 70 Wh pil ve OLED ekran sığdırdı

Windows 11 güncellemesi RGB sürücüsü yüzünden oyunları çökertiyor

Galaxy S27 Ultra tasarımı sızdı, iPhone 17 Pro benzerliği ortaya çıktı
ARM geliştirilecek olan teknolojinin partnerlerinin birçok cihazında işe yarayacağına inanıyor. Mobil cihazlar, mobil bilgisayar platformları, set-üstü kutular, dijital TV’ler bu teknolojinin nimetlerinden yararlanacak. ARM’in pazarlamadan sorumlu başkan yardımcısı Ian Drew’a göre “Adobe Flash ve ARM’in düşük güç tüketimli işlemcisi IP ve Mali grafik işlemcisi dünyanın lider 32-bit mimarisi üzerinde çalışan müşterilerine fantastik bir İnternet deneyimi sunacak.”
Flash’ı verimli bir şekilde mobil cihazlara sokmak Adobe için bir süredir önemli bir hedef. Flash uyumlu mobil cihazların büyük bir kısmı şu anda Flash Lite kullanıyor. Flash Lite daha kısıtlı özelliklere sahip olan bir Flash sürümü.
Günün Öne Çıkan Fırsatları

REKLAM — Bu içerikte satış ortaklığı bağlantıları bulunmaktadır. Bu bağlantılar üzerinden yapılan alışverişlerden Teknoblog komisyon kazanabilir.
Adobe ve ARM’in üzerinde çalıştığı teknolojinin 2009’un ikinci yarısından önce çıkması beklenmese de, Adobe bu hafta San Francisco’da düzenleyeceği Adobe MAX geliştirici konferansında Flash Player 10 ile ilgili bir gösterim yapacak.





