Teknoloji

Adobe stok görsel dünyasını ele geçirmek istiyor

adobe-stock-170615

Adobe, Creative Cloud uygulamaları için geniş ölçekli bir güncelleme yayınlarken, şirketin sunduğu en büyük yenilik bu güncelleme paketinin içinde yer almıyor. Adobe Stock adını taşıyan stok görsel servisi, fotoğraf arayışında olanların başvuracağı ilk adres olma iddiasıyla yola çıkıyor. Adobe’un yeni servisine yönelik hırslı hedeflerinin altında ise makul bir neden bulunuyor. Stok görsel satın alanların yüzde 85’inin kendi uygulamalarını kullandığına dikkat çeken Adobe, Stock’u uygulamalarının içine yerleştirmeyi planlıyor.

Adobe, Creative Cloud abonelerine indirimli bir stok görsel planı sunmayı da ihmal etmiyor. Bu da Adobe Stock’ın Shutterstock ve Getty gibi rakip servislerle olan mücadelesinde elini güçlendirecek bir unsur olarak niteleniyor. Adobe Stock’taki görsellerin kalitesi, servisin göstereceği performansta önemli bir rol oynayacak olsa da, şirket geçtiğimiz aylarda stok fotoğraf servisi Fotolia’yı satın alarak bu konuda işini şansa bırakmadığını göstermişti. Böylelikle Fotolia’da bulunan yaklaşık 40 milyon içerik de ilk günden itibaren Adobe Stock’ta yer alacak. Fotolia da faaliyetlerini kendi ismi altında sürdürmeye devam edecek.

Stock işe Adobe kütüphanesine entegre olarak başlayacak. Böylelikle kullanıcıların görselleri bilgisayarlarına indirip daha sonra da bir Adobe uygulamasına aktarmasına gerek kalmayacak. Kullanıcıların Stock’ta seçtikleri fotoğraflar, otomatik olarak Adobe uygulamaları içindeki küçük kütüphane penceresinde belirecek. Kullanıcılar diledikleri takdirde görselleri satın almadan önce düşük çözünürlüklü versiyonları üzerinde çalışabilecek. Görsel satın alındıktan sonra ise otomatik olarak yüksek çözünürlüklü versiyona yükseltilecek.

Adobe Stock’ta kullanıcılar görselleri 9.99 dolar karşılığında satın alabilecek. Buna ek olarak, aylık 49.99 dolar karşılığında 10 görsel veya 199.99 dolar karşılığında 750 görsel satın alınabilen abonelik paketleri de sunulacak. Creative Cloud aboneleriyse 10 görsellik plandan aylık 29.99 dolar karşılığında faydalanabilecek. Adobe agresif fiyat politikasının Stock’un zirveye çıkmasına katkı sağlayacağını inansa da, temel iş modelini düzenli olarak görsellere ihtiyaç duyanlara yardımcı olacak şekilde kurmayı tercih ediyor. 10 görsellik abonelik planında kullanılmayan haklar ise yıl içinde sürekli olarak sonraki aya devredilecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER