Teknoloji

Adobe Scan yapay zekâ yardımıyla film rulosundaki taranmış belgeleri buluyor

Adobe Scan uygulaması içinde yeni bir özellik kullanıma sunuluyor. Bu özellik telefonunuzdaki dokümanları bulmayı kolaylaştırıyor, fotoğraf galerisi içinde sürekli kaydırma yaparak fotoğraf arama zahmetinden kurtarıyor.

Uygulama dahili optik karakter tanıma özelliğini ve Adobe Sensei adı verilen özel bir teknoloji kullanıyor; faturaları, formları, resimleri veya kartvizitleri tarıyor. Uygulama daha sonra bunları aratılabilir ve aynı zamanda paylaşılabilir PDF’lere dönüştürüyor.

Adobe Scan Acrobat ile de çalışıyor. Yapılan taramaların üstüne yorumlar, imzalar eklemek veya bunları Microsoft Office’e aktarmak mümkün oluyor.

Ayrıca uygulama isim veya tarih kullanarak dosyalarda arama yapmaya da izin veriyor. Eğer iPhone ya da iPad kullanıyorsanız, Adobe Scan dosyalarına iOS 11’in Dosyalar uygulamasından da erişebilirsiniz. Android kullananlar da taramalarına çevrimdışıyken erişebiliyor.

Adobe, uygulamada iyileştirilmiş resim temizleme özelliğinin de bulunduğuna dikkat çekiyor. Böylelikle katlama izinin bulunduğu dokümanların taramaları çok daha temiz görünecek. Eğer Adobe’nin Document Cloud servisine aboneliğiniz varsa, dokümanlarınızı düzenleyip organize edebilir, herhangi bir cihazdan dijital olarak imzalama yapabilir veya doküman gönderiminde bulunabilirsiniz.

Uygulama hem iOS hem de Android‘de ücretsiz olarak kullanılabiliyor. Adobe daha önce de fotoğrafları ve videoları anında düzenlemeye olanak veren, prototip hâlindeki yapay zekâ araçlarını göstermişti.

İLGİLİ HABERLER