Teknoloji

Adobe Reader iOS ve Android uygulamasına elektronik imza ve el yazısı desteği

Adobe Reader uygulamasının iOS, Android ve masaüstü sistemlere özel versiyonları özellikle hareket hâlindeki profesyonelleri memnun edecek bazı yenilikler kazandı. Yazılım kullanıcılara PDF dokümanlarını elektronik ortamda, dokunmatik üzerine elle veya kalemle imzalamalarına izin veriyor. Ayrıca belgeler üzerinde ek açıklamalar alma veya formları doldurma gibi işlemler de sanki bir kağıt üzerinde yapılıyormuş gibi elle yapılabiliyor.

Söz konusu yeni işlevler sayesinde önemli iş dokümanlarını imzalamak, göndermek veya yönetmek daha kolay hâle geliyor. Adobe EchoSign eSignature servisinin entegre edilmesi sayesinde imzalama sürecinin kayıtlarının tutulması ve sözleşmelerinin durumlarının takip edilmesi de sağlanabiliyor. Böylelikle kullanıcıların karşı tarafın dokümanlarını aldığı ve imzaladığından emin olması sağlanıyor. Bu özellikler daha önce sadece Adobe Acrobat’ın fiyatı biraz yüksek olan profesyonel sürümünde sunuluyordu.

Bulut teknolojisi sayesinde dokümanların elektronik ortamda imzalanması ve izlenmesinin yanı sıra, yeni Adobe Reader kullanıcıların PDF dokümanlarıyla iOS veya Android cihazlarından doğrudan etkileşim kurmasına izin veriyor. Vurgulama, üstünü çizme, altını çizme gibi araçlarla yazıların üzerinde işlem yapma, yapışkan notlar işlevi sayesinde dokümanlar üzerine yorumlar ekleme, basit PDF formları oluşturma gibi işlemler mobil uygulama üzerinden yapılabiliyor. Bu yeni özellikler Adobe Reader X 10.1.3 versiyonu aracılığıyla sunuluyor.

İlgili – iTunes App Store
İlgili – Google Play Store

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER