Teknoloji

Adobe Project Wetbrush ile dijital tablolara doku kazandırıyor

adobe project wetbrushİki boyutlu dijital tuvallerde gerçekçi fırça etkisi oluşturabilen çok sayıda başarılı uygulama bulunuyor. Ancak bu uygulamaların hiçbiri, boya fırçalarının üç boyutlu ortamdaki hareketlerini tam anlamıyla yansıtamıyor. Adobe ve Nvidia işbirliğiyle hayata geçen Project Wetbrush, her bir sanal fırça kılının hareketini ve etkileşimini gerçekçi olarak tuvale aktarmayı vadediyor.

Adobe Project Wetbrush ile sunulan boya simülasyonu akışmazlığı, renk karıştırma araçlarını ve yağlı boya kuruma sürümlerini, tıpkı gerçek dünyadaymış gibi dijital ortama aktarabiliyor. Böylelikle dokunmatik ekran üzerinde stylus ile yapılan boyama işlemlerinde ortaya farklı kalınlık, derinlik ve doku katmanları bulunan resimler çıkıyor.

Doku bakımından zengin yağlı tabloların hakkının verilmesi için iyi ışıklandırılmaları gerekiyor. Bu noktada sahnelerin işlenmesi için gerekli kapasiteyi de Nvidia sağlıyor.

Adobe Project Wetbrush türünün ilk örneği niteliğinde

Project Wetbrush ekibi, ortaya koydukları işin türünün ilk örneği olduğunu belirtiyor. Projenin uzun vadeli planında ise dijital ressamları gözlemlemek ve Nvidia’nın derin öğrenme konusundaki uzmanlığından faydalanarak sentetik efekt ve filtrelere gerçeklik kazandırmak ön plana çıkıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER