Teknoloji

Adobe kalem ve cetvelle donanım işine giriş yapıyor

Adobe yazılımdan sonra donanıma da el atıyor. Şirket basınca duyarlı kalem ve elektronik cetvelle birlikte yazılımlarını desteklemeyi amaçlıyor. Sırasıyla Project Mighty ve Napoleon olarak adlandırılan kalem ve cetvel Bluetooth üzerinden iPad veya iPhone’a bağlanabiliyor. Kalem tek başına normal bir kontrol kalemi gibi iş görürken, Napoleon cetvelle birlikte kavisli veya açılı şekilleri başka bir kalemin çizeceğinden çok daha kolay bir şekilde oluşturabiliyor.

adobe-project-migthy-napoleon-070513

Adobe bu donanımların nasıl çalıştığını henüz yayınlanmayan bir uygulama üzerinde gösterirken söz konusu uygulamanın da bu donanımlar için özel olarak geliştirildiğinin altını çiziyor. Her ikisi de oldukça küçük boyutlara ve basit görünümlere sahip olan Project Migthy ve Napoleon aksesuarlarının ilk iPod modellerinin çizgisinden ilham alacak şekilde beyaz ve gümüş renkler içerdiğini görüyoruz. Kalemin üzerinde tek bir tuş bulunurken cetvel üzerinde yer alan çeşitli şekil işaretleri sayesinde kalemin çizimini bunlara göre ayarlamak mümkün oluyor. Napoleon iPad üzerinde kullanıcının takip edebileceği çizgiler gösteriyor, bu da aletin keskin ve özel şekiller oluşturulması için verimli şekilde işlemesini sağlıyor. Bağlı olan uygulama kalemin girişini başka bir insan girişinden ayırt etme yeteneğine sahip. Bu da kullanıcıların geri alma veya silme gibi işlevleri parmaklarıyla yapmasını mümkün kılıyor.

Adobe bu araç kümesinin buluta bağlı olduğunun da altını çizdi. Project Might kullanıcının Creative Cloud üzerinde depoladığı çizim veya renk numulerini çekme yeteneğine sahip. Şirket bunun kaleme eklenen bulut donanımı sayesinde gerçekleştiğine atıfta bulunsa da, bunun nasıl işlediği konusunda net bir bilgi vermedi. Yine de, Project Migthy ile ilgili bazı detaylar boş geçilmedi. Şarj edilebilir pille çalışan kalem Bluetooth Düşük Enerji bağlantısını destekliyor. Ayrıca dahili bellek de barındırıyor. Henüz geliştirme aşamasında olan ürünün seri üretimine geçilip geçilmeyeceği konusunda da net bir bilgi verilmedi. Ancak Adobe bu ürünleri piyasaya sürmek için istekli görünüyor.

İlgili >> Adobe

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER