Teknoloji

Adobe, Premiere Pro’ya AI destekli yeni ses düzeltme özellikleri ekliyor

adobe premiere pro

Adobe, video düzenleme yazılımı Premiere Pro‘da yapay zeka destekli yeni ses düzenleme özelliklerini tanıttı. Bu yenilikler, kullanıcıların özellikle ses düzenleme gerektiren işlemlerini hızlandırmayı ve basitleştirmeyi amaçlıyor. Salı gününden itibaren Premiere Pro’nun herkese açık beta sürümünde kullanıma açılan yeni iş akışları, kullanıcıların ana montaj çizelgesinde doğrudan interaktif solma tutamaçlarını sürükleyerek özel ses geçişleri oluşturmalarını sağlıyor. Ayrıca, sesin kalitesini artıran Geliştirilmiş Konuşma (Enhanced Speech) beta özelliği de önümüzdeki haftalarda tüm Premiere Pro kullanıcıları için genel olarak kullanıma sunulacak.

Yapay zeka destekli ses kategorisi etiketlemesi gibi diğer güncellemeler, ses kliplerini otomatik olarak diyalog, müzik, ses efekti veya ortam gürültüsü olarak tanımlayıp etiketliyor. Tanınan kategori rozetlerinin üzerine tıklamak, o tür ses kliplerini düzenlemek için yaygın olarak kullanılan araçlara kolayca bir tıklamayla erişilebilen Essential Sound panelini açıyor. Klip rozetleri de, ses efektlerinin daha hızlı uygulanabilmesi ve efektlerin zaten uygulanmış kliplerinin zaman çizelgesinden daha kolay tanımlanabilmesi için yeniden tasarlandı.

adobe premiere pro

Premiere Pro’nun beta sürümüne eklenen yeni interaktif solma tutamaçları sayesinde editörler, basitçe onları kliplerin üzerinden sürükleyerek hızlı ses geçişleri yapabilmektedirler. Bunlara ek olarak, kullanıcıların zaman çizelgesini kişisel çalışma akışlarına en iyi şekilde uyacak şekilde görsel olarak özelleştirebilmelerini sağlayan hayat kalitesi iyileştirmeleri de yapıldı. Örneğin, parça yüksekliği ayarlandığında, ses desenlerinin grafiksel temsili olan dalgaların otomatik olarak yeniden boyutlandırılması ve daha net görülmesini sağlayacak şekilde klip renklerinin güncellenmesi gibi.

adobe premiere pro

Premiere Pro beta sürümü, ana Premiere Pro uygulamasına abone olan herkes için kullanılabilen bağımsız bir uygulamadır. Kullanıcılar, Creative Cloud masaüstü başlatıcısının Beta uygulamaları sekmesinden bu sürümü yükleyebilir ve her iki versiyon aynı sistemde bir arada var olabilir. Böylece yaratıcı profesyoneller, bu deneysel özellikler ana Premiere Pro uygulamasında kullanıma sunulmadan önce bunlarla denemeler yapabilirler.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER