Teknoloji

Adobe yapay zekâdan yararlanan yeni Photoshop araçlarının ön gösterimini yaptı

adobe photoshop
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Adobe, sadece birkaç tıklamayla kompozit görüntüler oluşturmayı mümkün kılan yeni bir özellik üzerinde çalışıyor. Şirket, deney aşamasındaki özellikleri için yaptığı sunumda, iki görüntüyü hızlı bir şekilde birleştirmek için yapay zekâ (AI) ve otomasyon kullanan Project Clever Composites’ı sergiledi.

Eyfel Kulesi veya Pisa Kulesi gibi turistik bir yerin önünde durduğunuzu gösteren bir resim istiyorsanız, fotoğrafınızı bir resimden kesmeniz ve kenarlarını kırpmanız gerekir. Ardından, istediğiniz arka planın önüne yapıştırdıktan sonra, sorunsuz bir şekilde karışmasını sağlamak için aydınlatmayı, ölçeği ve rengi ayarlamanız gerekir. Clever Composites tüm bunları kendi başına yapabiliyor.

AI, kompozitler için kullanılabilecek nesneleri tanımlayabilir, “Otomatik Oluştur” düğmesine tıkladığınızda, rengini ve boyutunu ayarlamanın yanı sıra bunları otomatik olarak kesebilir. Ayrıca yapay zekâ, arka planın aydınlatmasına dayalı olarak nesne için otomatik olarak gölgeler oluşturabilir. Bunları kendi başınıza yapmak istiyorsanız, “Otomatik Ölçek” ve “Gölge Ekle” özelliklerini kaldırma seçenekleri de bulunuyor.

Dikkate değer bir başka deneysel özellik de, videoları düzenlerken değerli zamandan tasarruf etmenizi sağlayan Project Blink’tir. Araç, videoları transkriptlerini kullanarak aranabilir hale getirmek için yapay zekâyı kullanır, “belirli sözcükleri, nesneleri, sesleri ve hatta etkinlik türlerini” aramanıza olanak tanır. Videonun kullanmak istediğiniz bölümünü seçtikten sonra, yapay zeka otomatik olarak o bölümden yeni bir klip oluşturacaktır. Blink zaten beta sürümünde mevcut durumda  ve test etmek isterseniz Adobe’nin web sitesinde erişim talebinde bulunabilirsiniz.

Bu arada Project All Of Me, fotoğrafın gerçekte orada olmayan kısımlarını oluşturmak için yapay zekâ kullanır ve bir şekilde kırpma işleminin tersini uygular. Daha küçük olanlardan daha büyük görüntüler oluşturmayı veya aynı fotoğrafı başka bir açıdan oluşturmayı basitleştirir. Ayrıca Adobe, iki boyutlu resimleri üç boyutlu sahnelere dönüştürmek için AI kullanan Project Artistic Scenes dahil olmak üzere, videolar ve sürükleyici içerikler için geliştirilmekte olan bir dizi başka özelliği de tanıttı. Bunların hepsini Adobe’nin blogunda bulabilir veya MAX Sneaks etkinliğini buradan izleyebilirsiniz.

İLGİLİ HABERLER