Teknoloji

Adobe Photoshop ve Illustrator’da ortak çalışma kolaylaşıyor

adobe photoshop

Adobe Photoshop, Illustrator ve Fresco’da birden fazla kişinin aynı anda aynı dosya üzerinde çalışmasını kolaylaştırıyor. Söz konusu uygulamalar, “düzenlemeye davet et” adını taşıyan yeni bir özelliğe kavuşuyor. Bunun için katkıda bulunacak kişiye bir e-posta göndermek yeterli oluyor.

Bu özellik sayesinde davet edilen kişiler seçilen dosyayı uzaktan açabilecek ve değiştirebilecek. Bu değişiklikler dosya sahibindeki kayıtla eş zamanlanacak. Eğer biri dosyayı hâlihazırda düzenliyorsa, diğer kişiye kopya üzerinde düzenleme yapma veya bitirene kadar bekleme seçeneği sunulacak.

Kısacası aynı anda iki kişinin dosya üzerinde çalışması mümkün olmayacak. Ortada Google Drive tarzı bir ortak çalışma imkanı olmasa da, Photoshop dosyasını e-postayla göndermeye kıyasla daha dinamik bir süreçten söz edilebilir.

Özellik Adobe’nin bulutunda kayıtlı .PSD ve .AI uzantılı dosyalarla çalışacak. Bunlara ek olarak, sürüm geçmişi desteği de sunulacak. Yani düzenlemeden memnun kalınmadığı takdirde eskiye dönülebilecek.

Adobe Photoshop ve diğer uygulamaları için ortak çalışmayı kolaylaştıracağını geçtiğimiz ekim ayında duyurmuştu. Şirket, Creative Cloud’a bir süredir düzenli biçimde ortak çalışma özellikleri ekliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER