Teknoloji

Adobe Photoshop ve Illustrator iPad uygulamalarına canlı yayın desteği ekliyor

adobe photoshop illustrator ipad canlı yayın

Adobe Photoshop ve Illustrator’ın iPad versiyonlarına canlı yayın desteği ekliyor. Böylelikle kullanıcılar uygulama içinden yayın başlatıp kendilerini filme alabilecekler. Ancak burada dikkat edilmesi gereken bir nokta bulunuyor. Uygulamalar sadece Adobe’nin sahibi olduğu sosyal tasarım platformu Behance üzerinde canlı yayın gerçekleştirebiliyor.

iPad’de Photoshop veya Illustrator üzerinde yayın başlatmak için sağ üst köşedeki “paylaş” ikonuna tıklatmalı ve daha sonra “canlı yayın” seçeneğini tercih etmelisiniz. En sonunda Adobe, Behance ile bu uygulamaları daha ileri derecede entegre etmeyi planlıyor. Bu sayede izleyiciler yayın sırasında hangi araçların kullanıldığını görebilecekler, hangi rengin seçildiği gibi detayları daha iyi şekilde takip edecekler. Ne var ki, bu özellik ilk etapta sunulmuyor.

Adobe, canlı yayını ilk olarak iPad’e özel boyama uygulaması Fresco üzerinde test etmişti. Geçen yıl yapılan testin sonrasında geçen haziran ayında bu özellik geniş kapsamda kullanıma sunulmuştu. Behance birkaç yıldır canlı yayın özellikleri sunuyor. Ancak sadece Adobe tarafından başlatılan yayınlar izlenebiliyordu. Daha yakın zamanda canlı yayın yapmak isteyen bireysel kullanıcılar için bu imkan sunulmaya başlanmıştı.

Ayrıca Behance Adobe’nin masaüstü uygulamalarından da canlı yayın desteği sunuyor. Ancak o tarafta işler biraz daha karışık. Öncelikle üçüncü taraf yayın uygulaması indirip kurmanız gerekiyor. Daha sonra da yayın uygulamasını Behance ile çalışacak biçimde ayarlamalısınız. Araç takip bilgilerini yayına göndermek için de ayrı bir eklentinin kurulması gerekiyor. Ve Adobe şu an için sadece Photoshop için destek sunuluyor.

Adobe, canlı yayın desteğini henüz Twitch gibi popüler platformlar için sunmuyor. Behance’in kitlesi çok daha kısıtlı, ancak canlı yayınların amacına daha uygun şekilde ilerleyeceğini ve uygun izleyici kitlesini çekeceğini söyleyebiliriz. Bununla birlikte üçüncü taraf uygulamaları kullanarak Adobe uygulamalarından Twitch’e yayın yapma imkanı bulunuyor. Resmi destek sunulması güzel olurdu, ancak bunun eksikliği canlı yayın yapmak isteyenleri pek durdurmuyor gibi görünüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER