Teknoloji

Adobe Photoshop ve Illustrator için web sürümlerini kullanıma sunuyor

adobe photoshop web

Adobe, Photoshop ve Illustrator’ı web’e getiriyor. Böylelikle bulutta barındırılan belgelerde, onları indirmenize ve uygulamayı açmanıza gerek kalmadan değişiklik yapmanızı sağlıyor.

Bu, iki program için ileriye doğru atılmış büyüleyici bir adım, ama aynı zamanda şimdilik çok küçük adımlar olduğunu belirtmemiz gerekiyor. Web sürümleri Photoshop ve Illustrator’ın tam özellikli sürümleri değil ya da ona yakın herhangi bir yerde bulunmuyor. Silgi, nokta iyileştirme fırçası ve seçim kementi gibi araçları kullanarak katmanlarda gezinebilir, açıklamalar ve yorumlar bırakabilir ve temel düzenlemeler yapabilirsiniz. Bunlara rağmen, herhangi bir önemli değişiklik için uygulamayı açmanız gerekecek.

Bu özellikler, salı günkü Adobe MAX etkinliğinde yapılan Adobe’nin duyurularının büyük parçalarından birini oluşturuyor, insanların Creative Cloud hizmetlerinde ortak çalışmasını kolaylaştırıyor. Web’de Photoshop ve Illustrator’ın amacı, inceleme için dosya paylaştığınız bir müşteri, düzenleyici, arkadaş veya başka herhangi bir kişinin ayarlamalar üzerinde sizinle birlikte çalışmasını kolaylaştırmaktır. Önceden, belge üzerinde ek açıklamalar ve yorumlar yapabilirlerdi. Ama şimdi izin verilirse, onlar da devreye girip bazı temel değişiklikler yapabilecekler.

adobe illustrator web

Ayrıca Adobe, insanların bıraktığı yorumları incelemek için masaüstü Photoshop’a bir panel ekliyor. Ekiplerin varlıkları düzenlemesine ve ortak çalışma ruh hali panoları oluşturmasına olanak tanımak için web sitesine yeni bir merkez ekliyor.

Salı gününden itibaren beta olarak sunulan olan Photoshop’u web üzerinde kullanmak için Creative Cloud abonesi olmanız gerekiyor. Web için Illustrator, yalnızca davetlilerin girebildiği bir beta olarak kullanıma sunuluyor ve salıdan itibaren kayıtlar kabul ediliyor.

Photoshop’a birtakım başka yeni özellik de geliyor. Uygulamanın nesne seçim aracı daha da güçleniyor ve siz sahnenizdeki nesnelerin üzerine geldiğinizde tam olarak neyi vurgulayabileceğini gösteriyor. Ayrıca yeni sinir ağ tabanlı filtreleri de var; bir manzara karıştırıcı, sahnenizi farklı bir ayar veya mevsimle yeniden düzenlemenize olanak tanır. Yeni renk aktarımı ve uyumlaştırma filtreleri ise, bir görüntünün veya katmanın görünümünü diğerine uygulamanıza olanak tanır. Ayrıca Adobe, “daha doğal bir bulanık arka plan” oluşturmak için geçen yıl sunduğu ve temelde Photoshop’un portre modları sürümü olan Derinlik Bulanıklığı filtresini geliştirdiğini söylüyor.

İLGİLİ HABERLER