Manşetler

Adobe iPad’e Photoshop’un tam sürümünü getirecek

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

adobe photoshopApple geçtiğimiz sonbaharda yayınladığı iOS 11 ile hedeflediklerinden birisi de iPad ile tam teşekküllü bir PC deneyimi sunmaktı. Ancak bu hedef bazı önemli masaüstü uygulamalarının Apple’ın mobil platformunda tam sürümleriyle boy göstermesi için yeterli olmamıştı. Söz konusu uygulamalardan birisi de Adobe Photoshop idi. Ancak bu durum yakında değilecek gibi görünüyor.

Bloomberg’de yer alan habere göre, Adobe hâli hazırda eksiksiz bir Photoshop iPad uygulaması üzerinde çalışıyor. Şirketin söz konusu uygulamayı ekim ayında resmen duyuracağı ve 2019’da da yayınlayacağı söyleniyor. Adobe Creative Cloud platformunun ürün şefi Scott Belsky de Photoshop’un yeni platformunun varlığını doğruladı, ancak çıkış takvimi konusunda bilgi vermedi.

Adobe hâli hazırda iOS için çeşitli fotoğraf ve görüntüleme uygulamaları sunuyor. Photoshop Express de söz konusu uygulamalar arasında yer alıyor. Bu mobil uygulamalardan hiçbirisi, şirketin PC ve Mac uygulamalarında sunduğu esnekliği ve kaliteyi sağlamıyor. Bu da Affinity Photo gibi mobil odaklı alternatifleri öne çıkarıyor.

Bloomberg, Adobe Photoshop iPad uygulamasını şirket adına bir tür strateji değişikliği olarak değerlendiriyor. Şirket bugüne kadar mobil platformlarda profesyonellerden ziyade hobi düzeyinde fotoğraf ve video düzenlemeyle ilgilenen meraklıları kendisine çekmeye çalışmıştı. Tam teşekküllü sürüm konusunda kullanıcılardan büyük bir talep geldiğini belirten Scott Belsky, bu sürüm sayesinde kullanıcıların beklentileri karşılamayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.

İLGİLİ HABERLER