Teknoloji

Adobe iOS için Photoshop’un yenisini ekimde çıkarıyor

adobe-photoshop-270815

Masaüstünde görüntü düzenleme denince akla gelen ilk isim Adobe oluyor. Mobil cihazlarda ise bu durum biraz değişiyor ve Adobe’un ismi birkaç alternatifin ardından zikrediliyor. Son birkaç yıldır etkileyici masaüstü özelliklerini ücretsiz mobil uygulamalara taşıyarak mobil pazarındaki varlığını kuvvetlendirmeye çalışan Adobe, şimdi güçlü bir düzenleme aracını daha mobile getiriyor.

CNET’te yer alan habere göre, Adobe iOS için Photoshop markalı yeni bir uygulama hazırlıyor. Önümüzdeki ekimde ücretsiz olarak yayınlanacağı söylenen uygulamanın Android sürümü de daha sonra iOS versiyonuna katılacak. Yeni uygulama, Photoshop’un masaüstü sürümünün sık kullanılan önemli özelliklerini mobil platformlara taşıyacak. Adobe erişimini kolaylaştırdığı Photoshop araçlarından bazılarının ismini de değiştirecek. Böylelikle kullanıcıların özellikleri daha rahat kavraması amaçlanıyor.

CNET’in haberi, Adobe’un Photoshop’un masaüstü sürümünde bulunmayan bazı özellikleri de yeni mobil uygulamada sunabileceğini gösteriyor. Yüz tanıma söz konusu yeni özellikler arasında sayılıyor. Uygulamanın düzenlenmiş fotoğrafları düz bir görüntü gibi değerlendireceği ve düzenlemeleri daha sonra masaüstüyle eş zamanlanabilecek şekilde farklı katmanlara saklayacağı da gelen bilgiler arasında. Böylelikle hem mevcut Photoshop kullanıcılarına mobilde çalışma imkanı sağlanması hem de Creative Cloud aboneliğinin daha geniş bir kitle için makul hâle gelmesi muhtemel gözüküyor.

Adobe, Photoshop Touch ile yaptığı mobil denemesinde istediği sonucu alamayınca uygulamayı devam ettirmemişti. Ancak ekimde yayınlanması beklenen yeni uygulamanın selefinin talihini paylaşmayacağına dair işaretler şimdiden görülebiliyor.

İLGİLİ HABERLER