Teknoloji

Adobe Photoshop ve diğer üretkenlik uygulamalarına HiDPI Retina ekran desteğini getiriyor

Phil Schiller geçtiğimiz haziran ayında düzenlenen WWDC 2012’de Retina ekranlı yeni MacBook Pro‘yu tanıttığında Adobe’nin de Photoshop yazılımını ultra yüksek çözünürlüklü ekrana uygun hâle getireceğini belirtmişti. Adobe’den de konuyla ilgili doğrulayıcı bir açıklama geldi, buna göre önemli ürünlere önümüzdeki aylarda gelecek güncellemelerle birlikte söz konusu yüksek çözünürlük desteği kazandırılmış olacak.

Adobe’nin sağlayacağı ultra yüksek çözünürlüklü ekran desteğinin Photoshop’ın ötesine de taşacağını ve toplam dokuz uygulamanın HiDPI ekranlarla uyumlu hâle geleceğini görmek sevindirici. Buna göre Adobe’nin Dreamweaver, Edge Animate, Illustrator, Lightroom, Photoshop, Photoshop Touch, Prelude, Adobe Premiere Pro ve SpeedGrade uygulamaları yüksek çözünürlük desteğine kavuşacak.

Photoshop için Retina ekran güncellemesi önümüzdeki sonbaharda yayınlanacak. Ancak Adobe diğer yazılımlar için belirli zaman aralıkları vermekten kaçındı, sadece yeni versiyonların gerekli işler tamamlanır tamamlanmaz çıkacağını belirtmekle yetindi. Adobe’nin profesyonel seviyesinde olmayan kullanıcılara özel olarak sunduğu Photoshop Elements yazılımıyla ilgili herhangi bir duyurunun yapılmamış olması da dikkat çekici. Yine de tüm umutlar tükenmiş değil. Elements ekibi yeni ekranları desteklemek için gerekli olan çalışmaların yürütüldüğünü kaydetti. Aslında Adobe’nin Photoshop Elements’e de önem vermesi gerekli, çünkü kendisiyle aynı gruba hitap eden iPhoto uygulaması çoktan Retina ekran desteği kazandı.

Adobe’nin yaratıcılık odaklı uygulamalarını er ya da geç HiDPI desteği kazandıracak olması grafik sanatçıları ve fotoğrafçıları, yüksek çözünürlüklü ekranların avantajlarını bilen bu kullanıcı kitlesini fazlasıyla memnun ediyor olmalı.

İlgili >> Adobe (1), Adobe (2)

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER