Teknoloji

Adobe Chromebook’lara Photoshop’u getiriyor

chromebook-photoshop-300914

Gerçek masaüstü standardındaki yazılımları çalıştıramaması Google’ın Chromebook’larına yönelik eleştiriler arasında üst sırada yer alırken, bu durumu örneklemek için en sık kullanılan örneklerden birisi de Photoshop oluyordu. Ancak Google ve Adobe tarafından yapılan açıklama, bu örneği tedavülden kaldıracağa benziyor.

Yapılan açıklamada Adobe’nin Creative Cloud yazılımının yakında Chromebook’lar için de yayınlanacağı belirtlirken, ilk sürümün Photoshop’un akış temelli bir versiyonu olacağı ifade edildi. Söz konusu Photoshop versiyonunun hedef kitlesiyse başlangıç seviyesindeki kullanıcılar olacak. Bu sürüme sadece Adobe’nin ücretli Creative Cloud üyeliği olan eğitim müşterileri erişebilecek, aynı zamanda erişim için ayrı bir kayıt süreci işletmek gerekecek.

Google ve Adobe beta sürüm kimliğinde olacak Photoshop Chromebook versiyonunun bilinen ve sevilen Photoshop ile aynı deneyimi yaşatacağını iddia etti. Yazılım dosyaların yönetimi için Google Drive entegrasyonunu da barındıracak. Bilgisayar sürümlerinde bulunan bazı özelliklerden özel Chromebook versiyonunda feragat edilmiş olsa da, Chromebook sahiplerinin bu durumu hiç Photoshop kullanamamaya tercih etmesi muhtemel gözüküyor.

İLGİLİ HABERLER