Teknoloji

Adobe nihayet Windows Phone için adım attı, Photoshop Express yayınlandı



adobe-photoshop-express-wp-lumia-930

Adobe’nin mobil uygulama stratejisi iOS ve Android üstüne kurulmuş gibi görünüyordu. Neyse ki, bu durum Windows Phone 8.1 cihazları için çıkan Adobe Photoshop Express ile değişiyor. Windows Phone Mağaza’dan ücretsiz olarak indirebilen bu uygulama en az 512 MB RAM’e ihtiyaç duyuyor. Bu da şu anda Türkiye’de bulunan tek Windows Phone 8.1 cihazı Nokia Lumia 630’a da bu uygulamanın yüklenebildiği anlamına geliyor.

Adobe Photoshop Express, Photoshop teknolojisini kullanıyor, böylelikle Windows telefonlarla çekilen fotoğrafları anında düzenlemek, etkileyici sonuçlar elde etmek mümkün oluyor. Adobe’nin belirttiğine göre Photoshop Express geniş bir araç yelpazesine sahip, bu sayede zaten mükemmel olan fotoğrafları birçok kişinin hayran kalacağı hâllere dönüştürebiliyor.

adobe-photoshop-express-wp-gurultu

Photoshop Express içinde kırpma, döndürme, güçlendirme, düzleştirme ve kırmızı göz giderme gibi araçların yanı sıra pozlama, parlaklık, gölge seviyeleri, netlik, kontrast ve canlılık gibi ince ayar bileşenleri de bulunuyor. Auto-Fix adı verilen bir seçenek sayesinde de tek bir dokunmayla fotoğrafın otomatik olarak mükemmelleştirilmesine izin veriliyor.

Filtreler çok moda ve Adobe Photoshop Express de buna kayıtsız kalamıyor. Adobe’nin belirttiğine göre tek bir dokunmayla eklenebilen 20’den fazla efekt bulunuyor. Renk ve görünüşü değiştirilen fotoğrafların Facebook, SMS, e-posta gibi ortamlar aracılığıya paylaşılması mümkün oluyor.

adobe-photoshop-express-wp-efekt

Windows Phone için Adobe Photoshop Express ücretsiz olsa da, uygulama içi satın alma üzerinden edinilen Adobe Looks ve Adobe Noise Reduction gibi ek paketler de bulunuyor.

İLGİLİ HABERLER