Teknoloji

Adobe Photoshop Elements 2024, yenilenmiş yüzü ve AI gücündeki yeniliklerle geliyor

adobe photoshop elements 2024

Adobe, Photoshop Elements ve Premiere Elements’in en yeni sürümlerini kullanıma sundu. 2024 markalı bu versiyonlar, çoğu yapay zeka (AI) desteği ile gelen bir dizi yeni özellikle yaratıcı süreci daha da akıcı hale getiriyor. Yapay zeka destekli araçların yanı sıra, fotoğraf ve video düzenleyiciler için heyecan verici başka yenilikler de mevcut.

Adobe Sensei AI platformu ile gelen özellikler

Adobe’nin yeni Sensei AI platformu sayesinde Photoshop Elements, kullanıcıların nesneleri ve arkaplanları otomatik olarak seçmelerine olanak tanıyan bir araç sunuyor. Bu özellik, kullanıcıların gökyüzünü değiştirmelerine ve standart dış mekan fotoğraflarını dramatik bir şekilde dönüştürmelerine olanak tanıyor. Ayrıca AI araçları, bir konunun cildini pürüzsüzleştirmenize ve bir dizi otomatik akıllı düzeltme gerçekleştirmenize olanak tanır. Photoshop Elements 2024, tamamen yeni Sanatsal Efekt seçeneklerini AI ile güçlendirerek, görüntüleri ünlü bir sanat eserini andıracak şekilde tamamen dönüştürmenize olanak tanır.

adobe photoshop elements 2024

JPEG’leri yeniden boyutlandırma konusunda da Adobe Sensei AI, detayları korurken pikselizasyonu azaltarak daha “düz, doğal bir görünüm” sağlıyor.

Premiere Elements 2024 ve yenilikleri

Premiere Elements tarafında ise, AI artık yüklenen videolardan otomatik olarak öne çıkan klipler oluşturuyor. Adobe, bu AI oluşturulan kliplerin “hareket, yakın çekimler ve en yüksek kalitedeki görüntüler üzerine odaklanarak insanları çekeceğini” belirtiyor.

Tabii ki, bu bir Elements güncellemesi, bu nedenle AI ile ilgili olmayan bir dizi özellik de var. Photoshop, güncellenmiş renk ve ton önayarları, MP4 veya GIF olarak kaydedilebilen fotoğraf makaraları, bir dizi yeni tek tıklamalı düzenleme seçeneği ve her şeyi bir araya getiren estetik bir yüz kaldırma özelliği alıyor.

Premiere, reverb gibi yeni ses efektleri ve eşsiz bir ambiyans yaratmak için kullanılabilecek bir dizi yerleşik ön ayar alıyor. Her iki yazılım paketi de tek başına satın alımlar veya bir paket halinde şimdi mevcut.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER