Teknoloji

Adobe memnun olmayan Final Cut Pro X kullanıcılarını cezbetmeye çalışıyor

Adobe Apple Final Cut Pro X’in memnun kalmamış kullanıcılarına oynuyor ve onları kendi yazılımı Premiere Pro yazılımına çekmeye çalışıyor. Şirket yayınladığı çeşitli videolar ve Premiere Pro yazılımını kullanmaya başlamış kişilerin hikayeleriyle Final Cut Pro’dan Premiere Pro’ya geçişin ne kadar isabetli bir karar olduğunu göstermeye çalışıyor.

Geçen hafta Mac App Store üzerinden 299$’lık fiyattan yayınlanan Final Cut Pro X birçok video yapımcısının ilgiyle ve merakla beklediği yazılımlar arasında yer alıyordu. Ancak bu heyecan giderek hayalkırıklığına dönüştü. Yazılımın eski sürümlerle oluşturulmuş projeleri desteklemeyecek şekilde geriye dönük uyumluluk barındırmadığı, aşina olunan bazı standart özelliklerin yeni sürümde ya yer almadığı ya da ulaşmasının zor hâle getirildiği dile getirildi. Apple ise gelen şikayetler doğrultusunda eski sürüme dönmek isteyenlere son sürüm için ödedikleri parayı iade etmeye başladı. Bu arada Apple, Final Cut Pro X için her altı ayda bir yeni bir güncelleme paketi çıkaracağını açıklamıştı.

Apple yazılımını daha da iyileştirme konusunda bir çeşit güvence verdi. Ancak Adobe yapımcıların seçmesi gereken en iyi yolun kendi yolu, yani Premiere Pro olduğunu iddia ediyor. Örneğin, Adobe’nin yayınladığı hikayeye konu olan tanınmış görüntü yönetmeni Shane Hurlbut Premiere Pro’ya geçtikten sonra Act of Valor filmi için DSLR’ı ile çektiği videoyu düzenleyebildiğini dile getiriyor.

İlgili – Adobe
İlgili – Adobe TV

İLGİLİ HABERLER