Teknoloji

Lightroom mobil cihazlarda tamamen ücretsiz

adobe-lightroom-mobile-android

Adobe Lightroom mobil cihazlarda tamamen ücretsiz hâle geldi. Android uygulamasından da kullanım için Creative Cloud aboneliği şartı kaldırıldı. Ekim ayında benzer şekilde iOS versiyonu da ücretsiz kullanılabilir hâle getirilmişti.

Bu, mobil fotoğrafçılar için mükemmel bir haber. Şimdi masaüstü versiyonu için bütçeleri çıkışmayan ya da masaüstü uygulamayı kullanmak istemeyenler, Lightroom içindeki güçlü araçlardan yararlanarak fotoğraflarını hareket hâlindeyken düzenleyebilecekler.

Adobe Lightroom mobil bazı masaüstü özelliklerle daha güçlü

Lightroom’un gücünün büyük bir bölümüne para ödemeden sahip olmak mümkün olsa da, sadece masaüstü uygulaması kullanıldığında mevcut olan çeşitli kullanışlı mobil özellikler bulunuyor. Lightroom’un mobil sürümünün en güçlü özelliklerinden bir tanesi düzenlemeleri küçük boyutlu, yerel dosyalar üzerinde yapmak ve daha sonra bunları masaüstündeki RAW dosyalarındaki değişikliklerle eşzamanlamak.

Adobe’nin Photoshop, Lightroom ve diğer Creative Cloud paketi uygulamaları masaüstü sistemlerin önemli fotoğraf ve video düzenleme araçları olma özelliğini taşıyor. Adobe şimdi bunu mobil cihazlar üzerinde de gerçekleştirmek istiyor. Bunu yaparken de mobil uygulamalarını ücretsiz kullanılabilecek şekilde sunuyor, böylelikle daha sonra eksiksiz özelliklerle donatılmış masaüstü uygulamalara abone olarak geçiş yapabilecek kullanıcılar için mobilde bir ön gösterim ortamı oluşturuyor.

Lightroom bu politikanın nadir istisnalarından bir tanesiydi, mobilde kullanım için de Creative Cloud aboneliine ihtiyaç vardı. Bu gereksinimin ortadan kalkmasıyla birlikte, Adobe bir diğer güçlü düzenleme uygulamasını ilgili kullanıcılara açmış oluyor.

İLGİLİ HABERLER