Teknoloji

Adobe Lightroom yapay zekâ desteğiyle otomatik düzenlemeyi güzelleştiriyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

adobe lightroomFotoğraf düzenleme uygulamalarının büyük kısmında fotoğrafları iyileştirmek için otomatik düzenleme özelliği bulunuyor. Ancak profesyonel kullanıcılar genellikle bu özellikten uzak durmayı tercih ediyor. Çünkü bu araçlar genellikle deneyimler üzerine hareket etmek yerine muğlak çıkarımlar doğrultusunda düzenleme yapıyor. Adobe Lightroom uygulamaları için yayınladığı son güncellemeyle bu durumu düzeltmeyi amaçlıyor.

Lightroom’un CC ve Classic versiyonlarının yanı sıra Camera Raw’u da güncelleyen Adobe, fotoğrafları örneklerden hareketle güzelleştirmek için Sensei AI adını taşıyan yapay zekâ teknolojisinden yararlanıyor. Profesyonelce düzenlenmiş onbinlerce kareyi analiz eden yeni otomatik düzenleme modu, bu bilgilerin yardımıyla daha akıllı kararlar veriyor.

Bu mod kullanıcılara birkaç dokunuşla muhteşem karelere ulaşmayı vadetmiyor. Ancak kullanıcıların düzenleme adına yapacaklarını ciddi anlamda azaltma potansiyeli taşıyor. Henüz fotoğrafla yeni yeni ilgilenmeye başlayan kullanıcıların bu özellikten hoşlanacağını söylemek yanlış olmayacaktır.

Adobe’un yenilediği otomatik düzenleme araçlarına Lightroom’un masaüstü, mobil ve web uygulamaları üzerinden erişilebiliyor.

Adobe Lightroom kullanıcılarına başka yenilikler de sunuyor

Adobe Lightroom kullanıcılarına, özellikle masaüstünde, başka yenilikler de sunuyor. Bilgisayar kullanıcılarının önünde artık daha gelişmiş ton ayarlama seçenekleri bulunuyor. Buna ek olarak, fotoğrafların tam ekranda görüntülenebilmesi ve kamera kapalıyken fotoğrafların yakalanma zamanlarının düzenlenebilmesi de kullanıcıların yararlanabileceği yenilikler arasında yer alıyor. Mobil cihaz sahiplerini de unutmayan Adobe, hem Android hem de iOS için farklı yenilikleri kullanıcıların karşısına çıkarıyor. Android kullanıcılarına bazı uygulama modlarına hızlı erişim imkânı veriliyor. iOS kanadında ise aktarım yaparken fotoğraflara yazılı logo eklemek ve gelişmiş HDR kareler yakalama gibi yenilikler sunuluyor.

İLGİLİ HABERLER