Teknoloji

Adobe Lightroom ve Photoshop üyelik planında değişiklik yolda

adobe creative cloud
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Adobe, yurt dışında Creative Cloud Fotoğraf planında birtakım değişiklikleri test ediyor. Petapixel‘in haberine göre, başlangıç ücreti aylık 10 dolardan 20 dolara yükseliyor. Bunun nedeninin ise 20 GB depolama alanlı başlangıç paketinin kaldırılması olduğu belirtiliyor.

Fotoğraf planı, en ucuz Creative Cloud abonelik seçeneği olarak dikkat çekiyordu. Bu planın içinde Lightroom CC, Lightroom Classic CC, Photoshop CC ve 20 GB bulut depolama alanı yer alıyordu. Yeni fiyat tarifesinde bu üç uygulama, 1 TB’lık bulut depolama alanı ile sunuluyor. Ancak bu durumda kullanıcıların iki kat fazla ödeme yapmaları gerekecek.

Ne var ki, bu fiyat değişikliği henüz test aşamasında bulunuyor gibi görünüyor. Bu bağlantıdan Adobe’nin Creative Cloud ABD fiyat tarifesi sayfasına eriştiğinizde, 20 GB bulut depolama alanlı Fotoğraf paketini de görmeye devam edebilirsiniz.

Adobe yakın zamanda Türkiye’deki Creative Cloud ücretlerine dikkate değer bir zam yapmıştı. Şubat ayında 29,25 TL olan Creative Cloud Fotoğraf 20 GB planı şu anda 53,12 TL aylık ücretle satılıyor. Tek uygulama üyeliği de aylık 58,53 TL’den aylık 112 TL’ye yükseldi. Tüm uygulamalara erişim sağlayan paketin ücreti de 146 TL’den 282 TL’ye yükseldi. Bu fiyatlar Creative Cloud’a yeni abone olacak üyeler için geçerli durumda. 20 GB Fotoğraf planı şu anda Türkiye fiyat tarifesi içinde varlığını korumayı sürdürüyor.

Bir Adobe sözcüsü The Verge sitesine, “Zaman zaman, Adobe.com’da, tüm ziyaretçilere Adobe.com’a sunulabilen veya sunamayacağınız plan seçenekleri de dahil olmak üzere bir dizi öğeyi kapsayan testler yapıyoruz. Şu anda Adobe.com’da bir dizi test yapıyoruz.” şeklinde bir açıklama yaptı.

İLGİLİ HABERLER