Teknoloji

Adobe Lightroom mobile Android uygulamasını yayınladı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

adobe-lightroom-mobile-android

Lightroom mobile uygulamasının Android sürümünü yayınlayan Adobe, güçlü fotoğraf düzenleme servisini önemli bir mobil platforma daha taşımış oldu. Lightroom mobile’ın iOS için hazırlanan versiyonlarıyla neredeyse aynı olan Lightroom mobile Android uygulaması sayesinde Android cihaz sahipleri çektikleri fotoğrafları hareket halindeyken düzenleme ve gerçekleştirdikleri düzenlemeleri diğer cihazlarıyla eş zamanlama imkanına kavuşuyor.

Tıpkı iOS uygulamasında olduğu gibi, Lightroom’un temel düzenleme araçları Android uygulamasında da bulunuyor. Böylelikle fotoğraflar üzerinde pozlama, gölgeleme gibi basit ayarlar gerçekleştirilebiliyor. Ancak ton kavisleri gibi karmaşık düzenlemeler Lightroom mobile Android uygulaması üzerinden yapılamıyor. Bazı basit ön ayarlar da uygulamanın temel paketi içinde yer alsa da, VSCO filtreleriyle eş zamanlama yapma özelliği halen sunulmuş değil. Yine de, uygulamanın özellikle yüksek çözünürlüklü fotoğraflar üstünde kapsamlı biçimde çalışmayı mümkün kıldığını belirtmek gerekiyor. Adobe Lightroom mobile Android uygulamasıyla fotoğraflarda yapılan küçük değişiklikler RAW dosyasıyla eş zamanlanabiliyor. Son değişiklikler için Lightroom’un masaüstü uygulamasına ihtiyaç duyulsa da, hızlı düzenlemeler için Lightroom mobile Android uygulaması oldukça yeterli bir kapasiteye sahip.

Lightroom mobile Android uygulaması Jelly Bean, KitKat ve Lollipop sürümleriyle birlikte çalışacak. Uygulamada henüz tablet optimizasyonu bulunmasa da, Adobe’den yapılan açıklamada bu yöndeki çalışmaların sürdüğü ifade edildi. Lightroom mobile’dan faydalanmak için Adobe Creative Cloud üyesi olmak gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER