Teknoloji

Adobe Lightroom CC iOS uygulamasına beklenen kestirme geldi

Geçtiğimiz ekim ayında iPad Pro tanıtıldığı zaman, bu tabletin hünerlerinin sergilendiği uygulamalardan bir tanesi de Adobe’nin Lightroom CC uygulaması olmuştu. Ancak bu uygulamaya doğrudan fotoğraf aktarımı yapmak mümkün olmuyordu. Kullanıcıların fotoğraflarını öncelikle film rulosuna aktarmaları ve daha sonra uygulama içine eklemeleri gerekiyordu.

Apple o zamanlar bu sorunun etrafından dolaşacak bir çözüm getireceklerini dile getirmişti. Söz konusu çözüm bir Siri Kestirmesi olarak gelecekti. Yeni çıkan kestirme sayesinde kullanıcılar fotoğraflarını film rulosundan Lightroom’a otomatik olarak aktaracak, daha sonra da aktarılan fotoğrafları film rulosundan silinecekti.

Söz konusu Siri Kestirmesini içeren Adobe Lightroom CC iOS güncellemesi, Apple’ın verdiği sözün üzerinden yaklaşık iki ay geçtikten sonra geldi. Hem iPad hem de iPhone kullanıcıları, Lightroom CC’nin en son versiyonuyla bu imkana kavuşuyor.

Aslında bu kestirme orijinal fotoğraflarınızı, onları uygulamaya aktardıktan sonra silmiyor. The Verge sitesinin belirttiğine göre, bunun için Siri Kestirmeleri içinden tarifi seçip kendinize bir akış oluşturmanız gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER