Teknoloji

Adobe Lightroom Android uygulaması ile RAW formatındaki dosyalar düzenlenebilecek

adobe lightroom classic

adobe-lightroom-270115Adobe Lightroom uygulamasının iOS versiyonu, geçtiğimiz yaz yayınlanan güncellemeyle RAW formatındaki dosyaları düzenleme yeteneğine kavuşmuştu. Uygulamanın Android versiyonu da, birkaç ay gecikmeyle de olsa, aynı yeteneğe sahip oldu. Artık Adobe Lightroom Android uygulaması .orf, .raw, .rw2, .cr2 ve .nef de dahil olmak üzere tüm RAW formatlarını destekliyor. Böylelikle kullanıcıların Adobe’nin DNG formatına bağlı kalma zorunluluğu ortadan kalkıyor. Bu zorunluluk pek çok kamera tarafından çekilen fotoğrafların uygulama içinden düzenlenemesine ve doğrudan uygulama içinden fotoğraf çekilememesine neden oluyordu.

adobe lightroom androidUygulamanın yeni sürümüyle kullanıcılar kameralarıyla çektikleri RAW formatındaki fotoğrafları bir USB OTG kablosuyla resim transfer protokolü modunu aktif hâle getirerek cihazlarına aktarabilecek. Aktarımın tamamlanmasının ardından uygulama üzerinden standart düzenleme işlemi gerçekleştirilebilecek.

Adobe Lightroom Android uygulaması ücretsiz olarak indirilebiliyor

RAW formatındaki dosyalar üzerinde daha detaylı biçimde düzenleme ve oynama yapmak mümkün oluyor. Beyaz dengesi, gölgeler, doygunluk ve pozlama gibi parametrelere RAW formatındaki dosyalarda tam erişim sağlanabiliyor. RAW formatındaki dosyalar cihazlarda daha büyük yer kaplasa da, özellikle profesyonel mobil fotoğrafçıların bu imkanı memnuniyetle karşılayacağı rahatlıkla söylenebilir. Adobe Lightroom Android uygulaması Google Play Store üzerinden ücretsiz olarak indiriliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER