Teknoloji

Adobe Lightroom 6’da 32-bit desteği olmayacak

adobe lightroom classic

adobe-lightroom-270115

Adobe şu sıralar fotoğrafçılık odaklı Lightroom uygulamasıyla yakından ilgileniyor. Daha önce çıkmış iOS versiyonunun yanına Android kullanıcıları için çıkarılan mobil versiyonu da ekleyen şirket bir yandan da masaüstü uygulamanın PC ve Mac versiyonlarının yeni sürümünü tüketicilere ulaştırmak için çalışıyor.

Ne var ki, eski donanımla çalışanlar için kötü bir haber var. Adobe’nin blogu üzerinden yaptığı duyuruya göre, Lightroom’un masaüstü versiyonunun gelecek sürümü daha eski işletim sistemi versiyonlarını ve donanımlarını desteklemeyecek. Şirket bunun, kullanıcıların görmek istedikleri bazı fonksiyonları, ayrıca daha gelişmiş işlevleri ve genel uygulama performans iyileştirmelerini eklemek için gerekli bir adım olduğunu kaydetti.

Adobe Lightroom 6’yı çalıştırmak isteyen kullanıcıların Windows 7’den 8.1’e 64-bit versiyonlarla yüklü PC’ye veya OS X 10.8 ile çalışan Mac bilgisayara ihtiyacı olacak. 32-bit Windows veya OS X 10.7 veya altı sürümle çalışan Mac’lerin çalıştırabileceği en yüksek sürüm Lightroom 5 olacak.

İLGİLİ HABERLER