Teknoloji

Adobe’nin web sitesinde kısa süreliğine göstediğine göre iPad için Lightroom yolda

Fotoğraf editörleri çok yakında Adobe’nin yeni bir mobil uygulamasıyla tanışabilir. Şirketin web sitesinde geçtiğimiz hafta başında yayınlanan bir listeye göre Lightroom iPad’e geliyor gibi görünüyor.

adobe-lightroom-mobil-200114

9to5Mac sitesinin haberine göre, ürün listesi yayınlandıktan kısa bir süre sonra kaldırıldı, ancak dikkatli gözler aradaki zaman zarfında Adobe’nin neyi planladığını farketti. Mobil yazılımın, fotoğrafların bilgisayar ve iPad arasında eşzamanlanmasını sağlayacak bulut aboneliğiyle birlikte yıllık 99 dolar fiyatla sunulması bekleniyor.

Söz konusu özellik, Lightroom’un taşıdığı söylenen “Take Lightroom anywhere.”, yani “Lightroom’u her yere götürün.” sloganıyla da yeteri kadar örtüşüyor.

Lightroom’un mobil uygulamasıyla ilgili haberler yeni çıkmadı. Şirketin 2013 başlarından beri, Lightroom benzeri bir mobil uygulama geliştirmeyi planladığı biliniyor. Photoshop uzmanı Scott Kelby tarafından hazırlanan The Grid adlı çevrim içi programda da Lightroom tarzında bir mobil uygulama gösterilmişti.

Eğer mobil uygulama Lightroom’un masaüstü versiyonundaki özelliklerin birçoğunu bünyesinde barındırırsa, sürekli hareket hâlinde olan fotoğrafçılar için bir hayli kullanışlı ve çekici bir araç ortaya çıkacak demektir. Bunun için her yıl 99 dolar ödemeye değip değmeyeceğini de uygulama çıktıktan sonra göreceğiz.

İlgili >> 9to5Mac

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER