Teknoloji

Adobe iPad için Ink ve Slide’ı tanıttı, Sketch ve Line uygulamalarını duyurdu

adobe-ink-slide-180614

Adobe genellikle profesyonellere yönelik yaratıcı yazılım çözümleriyle bilinir. Ancak Photoshop ve Lightroom gibi araçların üreticisi az da olsa donanım tarafına da kayıyor gibi görünüyor. Şirket iPad için Ink adı verilen bir dijital kalem ve Slide olarak adlandırdığı dijital cetveli tanıttı. Bu aksesuarlar bugün itibarıyla yurt dışında paket hâlinde 199 dolara satılıyor.

Üç kenarlı ve sıvıyla biçimlendirilmiş alüminyumdan üretilen dijital kalem sadece kullanışlı ucu ve basınca hassas yapısıyla değil, Creative Cloud’da depolanan renk ayarları, favori çizimler ve fotoğraflara erişim gibi avantajlarıyla da dikkat çekiyor. Daha da ilginci, Ink cihazlar arasında sürükle-bırak yöntemiyle ortam dosyası taşınmasını destekliyor.

Yazılım devi bu ürünü için hâli hazırda iPad için kendi kalemini üretmiş olan Adonit şirketiyle işbirliği yaptı.Adobe dijital keleminin Adonit’in Pixelpoint teknolojisini temel aldığını kaydetti, ancak Ink’in basınç hassasiyet seviyesi hakkında bir bilgi vermedi.

Slide ise Ink ile birlikte kullanılacak bir dijital cetvel. Bunun sayesinde düz çizgiler, doğru şekiller ve mükemmel daireleri tablet ekranına çizmek mümkün olacak. Ink ve Slide iOS 7 ile çalışan iPad tabletlerle kullanılabilecek.

Bu arada Adobe yeni uygulamalar da duyurdu. Sosyal çizim ve hassas tasarım uygulamaları Sketch ve Line, Ink ve Slide donanımlarıyla çalışacak şekidle optimize edildi. Photoshop Mix de iPad için Photoshop’un ilgi çekici bir versiyonu olarak göze çarpıyor. Bu uygulama İçerik Farkındalıklı Doldurma, Titreşim Azaltma gibi her türlü zorlu işin üstesinden geliyor. Photoshop Mix, tabletin grafik gücüne bağlı kalmak yerine fotoğrafı buluta gönderip düzenlenmiş görüntüyü iPad’e yeniden indiriyor.

Bu arada Adobe, Lightroom uygulamasının iPhone versiyonunu da çıkardı. Söz konusu uygulama daha önce sadece iPad için kullanılabilir durumdaydı. Bütün bunlara ek olarak Photoshop, Illustrator, Dreamweaver ve Premier gibi Creative Cloud içindeki 14 program için de çeşitli güncellemeler getirdi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER