Teknoloji

Yeni bir Adobe yazılımı daha iPad’de; Illustrator çıktı

adobe illustrator ipad
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Adobe iPad için Illustrator uygulamasını yayınladı. Masaüstü vektör grafik yazılımının dokunmatik kontrollerle ve ekran kalemiyle çalışacak şekilde yeniden düzenlenen versiyonu, Illustrator’ın mobil versiyonundan beklenecek her şeyi sunuyor.

Illustrator iPad uygulamasında kalem ve fırça araçları, katmanlar, özellikler, ızgara seçenekleri gibi unsurlardan yazma aracı ve yol seçenekleri gibi temellere kadar her şey düşünülmüş. Bazı daha spesifik özellikler hâlâ eksik, ancak çoğu kullanıcı bunlara fazla ihtiyaç duymayacaktır.

Adobe için Illustrator’ın önemli bir uygulama olduğunu söyleyebiliriz. Bu, masaüstünden tablete geçiş yapan üçüncü Adobe uygulaması oldu. İnsanlar daha fazla tablet aldıkça, hareket hâlindeyken işlerini yapmak istedikçe ve çizim işleri için dokunmatik arayüzü daha kullanışlı buldukça, Adobe de önemli uygulamalarını kullanıcıları yavaşlatmadan platformlar arasında taşıyor. Lightroom 2014 yılından beri iPad’de mevcut, Photoshop ise geçen yıl geldi.

Illustrator’ın iPad versiyonu uzun zamandır bu uygulamayı kullananlar için biraz farklı görünebilir. Ancak masaüstü versiyonlarıyla dosyaları kesintisiz biçimde ileri ve geri taşıyacak kadar yetenekli görünüyor. Temel araçlar da tablette rahat kullanılabilecek şekilde yeniden düzenlenmiş. Seçimlerin altında görünen araç çubuğu da değişiklikleri hızlıca yapmaya yardımcı oluyor. Apple’ın ekran kalemi Apple Pencil da destekleniyor.

Photoshop geçen yıl bu zamanlar iPad’e geldiğinde Adobe epey eleştiriye maruz kalmıştı. Illustrator’ın Photoshop’tan daha eski bir uygulama olduğunu dikkate alırsak, benzer durumun yeniden yaşanması söz konusu olabilir. Adobe, tıpkı Photoshop’ta olduğu gibi, zamanla sunacağı yeni araçlarla beklentileri daha iyi şekilde karşılayacaktır. Efektler, fırçalar ve Sensei özelliklerinin üzerinde çalışmalar sürüyor.

Adobe’nin tasarımdan sorumlu başkan yardımcısı Eric Snowden, şirketin duyurusunda “Bu yolculuğumuzun sadece başlangıcı.” diyor.

Adobe Illustrator iPad uygulaması Illustrator’ın masaüstü uygulamasına erişebilen Creative Cloud aboneleri için ücretsiz olarak sunuluyor.

İLGİLİ HABERLER