Teknoloji

Adobe, görsel dünyada farkını ortaya koyacak yeni marka yüzüyle karşımızda

adobe logo

Bilgisayar yazılımı devi Adobe, son zamanlarda genel marka kimliğinde ufak ama dikkat çeken bir yenilik yaptı. Şirketin genel görünümünde ve tutarlılığında fark yaratan bu yenilik, Adobe’nin sektörde lider konumunu sürdürme stratejisinin bir parçası. Yeni marka kimliği, şirketin AI (Yapay Zeka) tabanlı uygulamaları için çektiği son tanıtım videolarında göze çarpıyor.

Adobe’nin mevcut kurumsal “A” logosunu ve Adobe Clean yazı tipini birleştiren yeni marka kimliği, Adobe’nin adını açık bir şekilde ifade ediyor. Bu kelime imzası, ilk bakışta 2020’de tanıtılan logonun bir güncellemesi gibi görünebilir. Ancak Adobe yetkilileri, bu kelime imzasının şirketin mevcut logonun yerini almadığını, sadece markanın dünyada nasıl göründüğünü değiştirecek yeni bir ifade şekli olduğunu belirtiyor.

Adobe’nin marka stratejisi başkanı Heather Combs, “Logo hala bizim logomuz ve bu değişim markanın çeşitli şekillerde ifade edilmesine yardımcı olacak yeni bir araç” diye açıklıyor.

Adobe, bu “A” tasarım öğesine “logo” diyor ve bu öğe, Adobe’nin eş kurucusu John Warnock’ın eşi Marva Warnock tarafından 1982’de oluşturuldu. Ancak, bu tasarım öğesi sadece Adobe’nin resmi logosunun iki bileşeninden biri, diğeri ise Adobe’nin adını yazan bir yazı tipi.

adobe logo

Bu yeni kelime imzası, aslında mevcut logonun gereksiz yönlerini de vurguluyor. Çünkü kelime imzası, Adobe’nin markasını daha “kompakt” bir şekilde ifade etmesini sağlıyor. Bu değişiklikler aslında çok büyük değil; gereksiz “a” kaldırıldı, yazı tipi biraz kalınlaştırıldı ve “A” logosunun renkleri, metinle eşleşecek şekilde tersine çevrildi. Bu haliyle, kelime imzası, 2020’de tanıtılan logodan daha modern ve kompakt görünüyor.

Yeni kelime imzasının, Adobe’nin genel AI araçlarıyla birlikte tanıtıldığını görmek, onun gelecekte daha da çok görüneceği ihtimalini güçlendiriyor. Adobe’nin tarihine sadık kaldığı sürece, gelecekteki değişikliklere her zaman açık olduğu belirtiliyor. Adobe’nin marka stratejisi başkanı, “Kurumsal işaretimiz geniş çapta tanınıyor ve hakkında olumlu düşüncelere sahip birçok insan var. Ve bunun üzerine inşa etmeye devam etmek istiyorum” diyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER