Eğlence

Adobe, Frame.io iş birliği Platformunu genişletiyor ve Premiere Pro’ya metin tabanlı video düzenleme özelliği ekliyor

adobe premiere pro frame.io

Adobe, 2023 NAB Fuarı öncesinde, Premiere Pro’ya metin tabanlı video düzenleme özelliklerinin eklenmesi ve Frame.io bulut tabanlı video işbirliği platformunun fotoğraflar ve PDF’lerle genişletilmesi dahil olmak üzere bir dizi ürün güncellemesini duyurdu. Frame.io güncellemesi, yeni bir uçtan uca iş akışıyla içerik yakalama, düzenleme, inceleme ve onaylama süreçlerini tek bir merkezi platformda toplayarak, farklı departmanlar arasında uzaktan işbirliğini artırmayı ve daha geniş bir yaratıcı profesyonel ve işletme kitlesine hitap etmeyi amaçlıyor.

Yeni Frame.io Kamera Bulut entegrasyonları, fotoğrafçıların kameralarından doğrudan RAW, JPEG ve HEIF dosyalarını Frame.io bulut platformuna aktarmalarını sağlayarak, görüntülerin düzenleyiciler tarafından incelenmesini mümkün kılıyor. Bu sayede, hafıza kartlarından ve sabit disklerden fiziksel olarak dosya aktarmak gibi zaman alıcı süreçler azaltılıyor. Geçen yılki Adobe Max konferansında duyurulduğu gibi, Fujifilm X-H2S ve X-H2, doğrudan Frame.io’ya bağlanabilen ilk fotoğraf makineleridir. Ancak kablosuz internet bağlantısı için ayrı bir kamera aksesuarı (19.299 TL’ye satılıyor) gereklidir.

adobe premiere pro frame.io

Yüklenen görüntüler üzerine açıklamalar eklenebilir ve bu sayede ekipler, çekim sırasında mekanda bulunmalarına gerek kalmadan projeler üzerinde iş birliği yapabilirler. PDF desteği ile Frame.io kullanıcıları, projenin gelişimi sırasında gerçek zamanlı olarak senaryo veya basın bültenleri gibi yazılı materyalleri, video ve fotoğraf içerikleriyle birlikte paylaşabilir ve inceleyebilirler. PDF dosyaları ve fotoğraflar (açıklamalar dahil) iPhone, iPad ve web üzerinden erişilebilir ve düzenlenebilir hâle gelir.

Adobe ayrıca, Frame.io’yu “dünyanın en güvenli yaratıcı iş birliği platformu” yapacak iddialı bir Forensic Watermarking (Adli Filigran) güvenlik özelliği de tanıttı. En az 30 saniye uzunluğundaki video varlıklarına, ekran kaydı, dosya kopyalama ve harici kayıt gibi işlemlere rağmen korunan görünmez piksel düzeyinde filigranlar eklenerek, hassas içerik sızıntılarının daha kolay araştırılmasını sağlar. Adli Filigran, Frame.io kullanıcılarının projeleri, ekipleri, hesapları, kullanıcı konumlarını ve oynatma süresini tanımlayan varlık kimlik kodlarını ortaya çıkararak, denetim başlatıldıktan birkaç saat içinde sızıntıları tespit etmelerine olanak tanır.

İlginizi çekebilir

Premiere Pro’ya metin tabanlı düzenleme özelliği

Frame.io güncellemelerine ek olarak, Adobe’nin Premiere Pro video düzenleme yazılımına AI destekli metin tabanlı düzenleme özelliği de geliyor. Bu özellik, video kliplerin hızlı bir şekilde yeniden düzenlenmesi ve altyazılandırılması için gereken süreyi azaltmayı amaçlıyor.

adobe premiere pro metin tabanlı düzenleme

Bu yılın mayıs ayında kullanıma sunulması planlanan metin tabanlı düzenleme, video görüntülerinde farklı konuşmacıları tanımlayarak ve ayrı ayrı transkriptlerini oluşturarak, düzenleme sırasında onları ayırt etmeyi sağlayacak. Premiere Pro kullanıcıları, transkript penceresindeki belirli kelimeleri veya ifadeleri arayarak, bunların video zaman çizelgesinde nerede olduğunu görebilecekler. Klipler, transkript cümlelerini istenen sırayla kopyalayıp yapıştırarak yeniden düzenlenebilecek ve transkriptler, düğmeye basarak videonun üzerinde altyazı olarak uygulanabilecek.

Sonuç olarak, Adobe’nin bu yeni güncellemeleri ve özellikleri, kreatif endüstride işbirliği, güvenlik ve verimlilik açısından yeni standartlar getiriyor. Bu yenilikler sayesinde, profesyoneller ve işletmeler, yaratıcı projelerini daha hızlı ve güvenli bir şekilde gerçekleştirebilir ve genişletilmiş Frame.io platformu sayesinde, farklı departmanlar arasında daha etkili bir iş birliği sağlanabilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER